Foto van een eerder gespeelde wedstrijd (Archieffoto)
Foto van een eerder gespeelde wedstrijd (Archieffoto) Foto: Ingezonden

Dames VC Pieter Brueghel maatje te klein voor Livoc

Algemeen sport

Son en Breugel - De laatste tijd komen er niet veel punten meer binnen voor het eerste damesteam van VC Pieter Brueghel. De vorige wedstrijd tegen Bladel was erg slecht. Er zat weinig pit in en niets lukte. Dat was een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Op 11 november was de herkansing tegen Livoc. Livoc was vorig jaar ook gepromoveerd maar dan vanuit de andere eerste klasse. Bij het inspelen was al duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Vanaf het begin van de eerste set stonden de dames van VC Pieter Brueghel flink onder druk. De middenaanvalsters van Livoc knalden de bal vanuit alle kanten snoeihard op de grond. Af en toe zat er een leuke rally tussen, maar VC Pieter Brueghel had niets in te brengen. Er werd wel hard gewerkt, af en toe kwam er een leuke aanval tussendoor, maar spannend is het de eerste set nooit geweest. Met 10-25 werd de eerste set verloren.

De tweede set ging vanaf het begin gelijk op. Livoc maakte af en toe wat foutjes waar VC Pieter Brueghel van kon profiteren. Het was een mooie pot volleybal en leuk voor het publiek om te zien. Ieder punt werd gevierd en het was megaspannend. Zowel Livoc als VC Pieter Brueghel hadden kansen om de tweede set te pakken, maar uiteindelijk ging ook de tweede set jammer genoeg met 25-27 naar Livoc.

Direct aan het begin van de derde set kregen de dames uit Son en Breugel een paar punten om de oren en die achterstand werd de hele set niet meer goedgemaakt. Af en toe werd het gat iets kleiner, maar als Livoc dan weer de service kreeg werd het gat weer wat groter. De derde set ging met 19-25 ook verloren. Conclusie: Livoc was echt een maatje te groot.