Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Bill Huddleston Slater, Mister SBC, overleden

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Vrijdag 15 november is Bill Huddleston op 72-jarige leeftijd geheel onverwachts overleden. Hij was een clubicoon van voetbalvereniging SBC. Meer dan vijftig jaar was hij lid en heeft in die tijd veel gedaan voor de club. Bill was al die tijd onafgebroken actief als vrijwilliger bij de Sonse voetbalclub.

Redacteur: Adrie Neervoort

Bill was 21 jaar toen hij vrijwilliger werd bij SBC en werd al snel aangesteld als jeugdtrainer. Zelf had hij nooit gevoetbald, maar al na twee weken zat hij in het jeugdbestuur. In 1993 stapte hij over naar het hoofdbestuur, waar hij tot 2003 onderdeel van uitmaakte.

Verenigingsleven
Van 1983 tot zijn overlijden was Bill ook actief in het seniorenbestuur. In verband met zijn leeftijd was hij de laatste tijd aan het afbouwen. Duizendpoot Bill zette zich ook in voor de jubileum- en de tribunecommissie, was materiaalbeheerder, lid van de kantinecommissie, wedstrijdsecretaris, inzamelaar van de totogelden en betrokken bij de totstandkoming van het clubblad.

Mister SBC
Maar ook was Bill de bouwpastoor tijdens de verhuizing van SBC vanuit het centrum van Son en Breugel naar de huidige locatie Schuttersheide aan de Afrikalaan. Naast dit alles schreef Bill nog korte wedstrijdverslagen van het eerste team van SBC voor het Eindhovens Dagblad en DeMooiSonenBreugelKrant. Door zijn activiteiten buiten de lijnen groeide hij uit tot een echte clubicoon. Je kon hem het beste omschrijven als 'Mister SBC', maar dan zonder rugnummer, zoals te lezen was op 20 februari jongstleden in een artikel over hem in deze krant.

Onderscheiding
Bill had als vrijwilliger een indrukwekkende staat van dienst. In 1981 werd hij benoemd tot lid van verdienste van voetbalvereniging SBC en sinds 2000 was hij erelid. In 1994 ontving hij de vrijwilligerspenning van de gemeente Son en Breugel en in 2009 kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere inzet voor de maatschappij.

Zelf deed hij altijd heel bescheiden over zijn inzet voor SBC. Volgens Bill liep SBC als een rode draad door zijn leven. Een leven dat vrijdag 15 november plotseling stopte