Afbeelding

Digitale zorg in de huisartsenpraktijk, u kunt er niet meer omheen!

Algemeen Zorg

Son en Breugel - De themamiddag over digitale zorg, ook wel E-Health genoemd, wordt vrijdagmiddag 29 november vanaf 13.30 uur wordt gehouden. Deze themamiddag wordt georganiseerd door de SeniorenRaad en het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform in samenwerking met de huisartsenpraktijk MC De Linden en de 'Digidokters' van SonenBreugelVerbindt.

Doel van de middag is om de digitale ontwikkelingen op het gebied van de contacten met uw huisarts en het ziekenhuis door middel van gebruik van internet toe te lichten. Maar ook om te laten zien hoe het werkt. Tevens worden andere systemen, zoals het zorgdossier en gezondheidsapps die gebruikt worden in de gezondheidszorg en de toekomst hiervan, besproken. De huisartsenpraktijken en ziekenhuizen werken al veel langer met digitale zorgdossiers. Momenteel worden de patiënten steeds meer betrokken bij hun eigen digitale dossier via zogeheten Portals. De verbinding onderling met deze portals is helaas nog niet overal geregeld.

Mocht u nog geen kennis hebben genomen van deze ontwikkelingen dan is deze themamiddag dé gelegenheid voor u om deze digitale zorg te ontdekken. De 'Digidokters' kunnen u ook laten zien hoe dat gaat. Ook zijn zij na deze themamiddag behulpzaam bij het gebruik ervan.

Informatie:
Datum: vrijdagmiddag 29 november
Locatie: De Bongerd, Asteroïdenlaan 2A, Breugel
Tijd: 13.30 tot 16.00 uur, zaal open om 13.00 uur
Sprekers: Christian de Groot, huisarts en de 'Digidokters' van SonenBreugelVerbindt
Na de pauze: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie. Hierna worden op vier plekken in De Bongerd demonstraties gegeven.
Toegang: Gratis

Aan de orde komen vragen als: Wat kan ik met deze digitale zorg? Wat word ik er beter van? Hoe zit het met de privacy, wie kan er allemaal meekijken? Als ik iets fout doe, zijn dan al mijn gegevens weg? Wat zijn betrouwbare gezondheidsapps? Mag ik ook vragen of mijn dochter of zoon, kennis en buurvrouw/man mij wil helpen? Ik heb geen DigiD en weet ook niet hoe ik dat moet aanvragen, wie kan mij daarbij helpen? Wie kan mij meer wegwijs maken als ik er niet uit kom? Allemaal vragen die de SeniorenRaad zich heeft gesteld bij de voorbereiding van deze themamiddag. Hopelijk krijgen ze zo veel mogelijk antwoorden. Hebt u vragen, hiervoor is voldoende gelegenheid.

Meer informatie: 0499-479293 of 0499-471163.