Logo mooisonenbreugel.nl
Olivier de Jong   | Fotonummer: dc5fcd
Olivier de Jong (Foto: Ingezonden)
Jeugd

Tekening Olivier de Jong dingt mee in wereldwijde competitie

Son en Breugel - Duizenden kinderen hebben wereldwijd, ook in Nederland, deelgenomen aan de knuffelontwerpwedstrijd van Ikea. De winkelketen houdt jaarlijks een tekenwedstrijd en daagt de jeugd uit om een nieuwe knuffel te ontwerpen. De zevenjarige Olivier de Jong en zijn drie jaar oudere broer Floris uit Son en Breugel namen ook deel aan deze wedstrijd. 'De Riddermuis' zoals de tekening van Olivier heet, dingt mee in de finale.

Redacteur: Emmy Grit

Jaarlijks produceert Ikea duizenden knuffels. Een deel daarvan komt tot stand door de tekenwedstrijd. De zes winnaars van vorig jaar hebben onlangs gezien dat hun knuffels bij deze winkel verkocht worden. Voor Ikea werd het weer tijd om een nieuwe wedstrijd uit te schrijven.

Beste in regio Eindhoven
De vestiging op Ekkersrijt heeft honderden tekeningen ontvangen. Die zijn allemaal bekeken door de jury. De ontwerpen moeten voldoen aan een bepaald aantal criteria. Zo mag de knuffel geen afgeleide zijn van een geregistreerd merk en het moet haalbaar zijn om deze te kunnen produceren. Behalve de tekening van Olivier gingen nog drie andere tekeningen door naar de landelijke finale.

Prototype
Vader Ludo vertelt: "De tekening van Olivier kwam als beste uit de bus in het filiaal in Son en Breugel en als tweede van Nederland. Als één van de beste vijftien Nederlandse inzendingen wordt zijn ontwerp doorgestuurd naar het hoofdkantoor in Zweden voor de wereldwijde competitie. De 'Riddermuis' is als tweede in Nederland geëindigd. Het zou zo maar kunnen dat deze wordt uitgekozen als een van de beste zes ontwerpen en dan wordt de door Olivier bedachte knuffel op de markt gebracht." Olivier kon al bijna niet geloven dat hij in de regio Eindhoven de beste was. Met de bekendmaking dat zijn inzending naar Zweden wordt gestuurd, was hij natuurlijk superblij en door het dolle heen. "Mocht het ontwerp uitgekozen worden, dan mogen we naar Zweden om het prototype in ontvangst te nemen. Hoe bijzonder zou dat zijn!", sluit een trotse vader af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>