Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b1790b
School

Groep 8 van basisschool De Stokland in actie

Son en Breugel - De groepen 8 van basisschool De Stokland komen dinsdag 10 december opnieuw in actie. Na de succesvolle actiedagen van vorige schooljaren, waarin groep 8 geld heeft verdiend voor het goede doel, heeft groep 8 ervoor gekozen ook dit jaar een uitdaging aan te willen gaan. Met de 'Make a Wish Challenge' Ronald McDonald challenge' zullen zij geld proberen te verdienen voor de 'Doe een wens stichting'.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Op dinsdag 10 december starten de kinderen van groep 8 met hun leerkrachten om 9.00 uur op de school. Zij gaan deze dag allemaal challenges aan om zo geld op te halen voor het goede doel. Een van deze challenges is het organiseren van een markt op school.

Markt
Op school wordt een markt gehouden van 18.00 tot 20.00 uur. Voor deze markt maken álle kinderen van groep 1 tot en met 8 iets dat verkoopbaar is. De kinderen van groep 8 bieden alle ouders tijdens de markt de kans om dit product te kopen. Het bedrag bepaalt u zelf. Er is geen vraagprijs, u bepaalt wat u het waard vindt, zodat het voor iedereen toegankelijk blijft. Van 18.00 tot 19.00 uur kunt u het product van uw eigen kind aanschaffen, vanaf 19.00 uur zullen alle overgebleven producten in de vrije verkoop gaan. Ook zullen er nog tal van andere producten in de verkoop gaan en is er genoeg lekkers en vertier voor iedereen! De leerlingen willen u van harte uitnodigen om hun te komen steunen tijdens deze actiedag.

Nog meer actie
Buiten deze markt om worden er ook andere acties gehouden op en rond deze datum. Zo is er al een flessenactie gestart met als doel zo veel mogelijk lege statiegeldflessen opte halen met de school. Er staat een grote toren in de hal waar deze verzameld worden. In de afgelopen weken hebben de kinderen van groep 8 op eigen initiatief al ruim 2000 flessen verzameld en ingeleverd.

Bingo
Groep 8 gaat deze dinsdag van 10.00 tot 11.15 uur een heuse bingo organiseren waar alle (groot-)ouders en andere belangstellenden prachtige prijzen kunnen winnen. Dit jaar zijn er veel mooie prijzen te winnen van de lokale winkeliers. Zijn hebben een hele grote bijdrage geleverd. In de middag wordt er tussen 12.45 en 14.15 uur een high tea georganiseerd voor iedereen die wil en tijdens de markt zullen er ook speciale items geveild worden. Er zijn nog enkele plaatsen te reserveren voor de bingo en de high tea door de school in te lopen en naar Mïkel Martens te vragen, of via de mail (m.martens@skpo.nl).

Uitdagingen
Tenslotte gaan alle kinderen van groep 8 tijdens deze dag op school nog een aantal challenges aan. Zij zullen al deze uitdagingen op een zogenaamde persoonlijke challengekaart verzamelen en binnen hun omgeving op zoek gaan naar sponsors. Wanneer zij al deze uitdagingen op de juiste wijze weten te volbrengen, mogen zij dus het beschikbaar gestelde sponsorgeld toevoegen aan de opbrengstenpot.

De kinderen van groep 8 zijn op dit moment al hard aan het werk om deze actiedag voor te bereiden. Wanneer u meer wilt weten, kunt u terecht bij de kinderen en de leerkrachten van groep 8.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>