Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2e5056
Foto:
Lezerspodium

Lezerspodium: Rol van de raad op het spel

Son en Breugel - Naar aanleiding van de ontwerpen voor een dorpshuis in het kerkgebouw en de manier waarop het college in dit dossier met de gemeenteraad omgaat, hebben we schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hierbij de belangrijkste vragen, de antwoorden en hoe wij daar over denken.

Vraag: Hoeveel mag het dorpshuis gaan kosten?
Antwoord college: "Wij hebben een plafond gesteld."

Wij hebben in ieder geval geen idee van het plafond, en weten ook niet wat wordt meegerekend.

Vraag: hoe realistisch is het dat het gekozen ontwerp zal worden gebouwd, en wat gebeurt er als de kosten voor dat ontwerp te hoog blijken te zijn?
Antwoord: "Zeer realistisch, en als het niet mogelijk blijkt, dan heeft het college de mogelijkheid om geen bouwopdracht te verstrekken."
Heel bijzonder. Het college is blijkbaar al op de hoogte dat de bouw van het gekozen ontwerp erg realistisch is, en zet de gemeenteraad hiermee feitelijk buitenspel. En als het alsnog wordt afgeblazen, dan eh, ja wat dan?

Vraag: welke voorwaarden zijn er voor de exploitatie?
Antwoord: "er zijn twee exploitaties: die van het gebouw en voor het gebruik van het gebouw. Bij het gekozen definitieve ontwerp zullen die duidelijk worden."

We hebben als raad voor elk ontwerp een score moeten invullen. Daarna hebben zgn. expertteams de financiën en duurzaamheid bekeken, en wordt overgegaan tot gunning van het definitief ontwerp. Dan pas worden de kosten bekend.

U snapt het nog? Wij niet. Wij moeten een ontwerpkeuze maken op basis van esthetiek, functionaliteit en karakteristieke waarden, en horen pas na gunning wat het allemaal gaat kosten.

Als u een nieuw huis zou moeten kiezen maar u hoort pas na uw keuze wat dat gaat kosten, wat zou u dan doen?

We zijn verbijsterd over de manier van handelen van dit college. Alles moet wijken voor een dorpshuis in het kerkgebouw; ook de raad. Dat laten wij niet zomaar gebeuren.

VVD-fractie Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>