Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 52d1b6
Foto: Wil Feijen
Foto's School

Nieuwe locatie voor twee scholen komt dichterbij

Son en Breugel - De tribune in het Vestzaktheater was dit keer gevuld met voorstanders voor nieuwbouw van twee scholen op de locatie van de huidige basisschool De Krommen Hoek in Breugel. De aanwezigen kijken naar het 'podium' waar de gezamenlijke commissievergadering van Burger- en Grondzaken bezig was. Het was een lange zit voor de belangstellenden, maar het loonde de moeite. Een beslissing voor de twee scholen ligt in het verschiet. Zoals het er nu uit ziet, in het voordeel van de voorstanders. 

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Ingewilligd
Het agendapunt van de avond was de locatie voor twee scholen in Breugel. Het plan dat schoolbestuur PlatOO heeft gemaakt en gepresenteerd in de commissievergadering heeft een breed draagvlak. CDA, Dorpsvisie, PvdA/GroenLinks en D66 staan achter het voorstel waar de locatie De Kromme Hoek centraal staat. Alleen Dorpsbelang en VVD hadden hun twijfels over deze locatie.

Mogelijkheden
De VVD was bang voor een blanco cheque-effect met de nodige financieel gevolgen. Volgens verantwoordelijk wethouder Jos de Bruin is dit nog niet aan de orde. Het ging nu om de locatie en als die akkoord wordt bevonden, dan kan pas het ontwerp en de invulling van de kosten beginnen. "En daarvoor kom ik eerst terug naar de raad, u blijft dus aan zet", aldus de wethouder. Onlangs werd bekend dat er nog een vierde mogelijke locatie in beeld was: nieuwbouw voor sporthal De Bongerd met één of beide scholen geïntegreerd. 

Berekening
De VVD vroeg zich af waarom er iedere keer een nieuwe locatie werd genoemd. De wethouder: "Ik wilde alle mogelijkheden bespreekbaar maken." Volgens een berekening zou de optie twee scholen op de locatie De Krommen Hoek drie miljoen duurder uitvallen dan de genoemde vierde locatie. 

Toekomst
Is nieuwbouw van twee basisscholen op de genoemde locatie nu besloten? Nee. De raad mag er ook nog iets van vinden. De verwachting is dat dit een discussie wordt waar enkele details besproken worden. De steun die het plan in de commissie kreeg, is waarschijnlijk ook zichtbaar in de raad. Dan kunnen beide scholen eindelijk aan de slag met hun toekomst in Breugel.

Lees woensdag 11 december hier meer over in DeMooiSonenBreugelKrant.
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>