Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 63374e
Foto: Wil Feijen
gemeente

Gemeente zoekt 'adoptie-bedrijven' voor onderhoud rotondes

Son en Breugel - De beplanting op de zeven rotondes en het onderhoud hiervan kan beter, concludeert wethouder Boersma. De gemeente is op zoek naar adoptie-bedrijven die het onderhoud gratis gaan uitvoeren. Een bedrijf onderhoudt de rotonde en mag als tegenprestatie een aantal reclamebordjes op de rotonde zetten.

Het zoeken naar de juiste bedrijven wordt in twee stappen gedaan. De eerste stap heeft inmiddels plaatsgevonden. Wethouder Boersma: "We hebben gekeken of het Stakenburgfonds mogelijk bedrijven weet die een rotonde wil adopteren. Een aantal rotondes zijn met hulp van het Stakenburgfonds aangelegd. De bedrijven die er destijds aan gewerkt hebben, krijgen voorrang. Vanuit het Stakenburgfonds zijn er geen bedrijven die de rotondes gratis willen onderhouden."

De gemeente gaat nu zelf op zoek naar hoveniers/groenvoorzieners of boomkwekers die in Son en Breugel gevestigd zijn. Er worden wel (strenge) eisen gesteld aan de adoptie-bedrijven wat betreft de beplanting. De beplanting mag bijvoorbeeld niet te hoog worden. De (her)inrichting en het beheer moet passen bij het kunstwerk. De komende weken worden de bedrijven door de gemeente benaderd.

"Mochten we geen bedrijven vinden die de rotondes willen adopteren, dan gaan we het als gemeente zelf inrichten en beheren. Dit zal dan pas in het voorjaar van 2020 gaan plaatsvinden", aldus de wethouder.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>