Afbeelding
Foto: Ingezonden

OLAT-winterwandeltocht

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - De start van de derde winterwandeltocht vindt plaats op zondag 15 december vanuit Gemonde. Het is voornamelijk een route over onverharde paden met veel natuurschoon. De Dommel en Geelders vormen de kern van deze winterwandeltocht.

Vanuit Gemonde belanden de wandelaars al snel in het Dommeldal. Links van de route zien de wandelaars regelmatig mooie doorkijkjes naar afgesneden dode Dommelarmen. Aan de overzijde zien ze fraai gelegen boerderijen in Zegenwerp. De 10 km wandelaars passeren het verzetsmonument aan de Hooghemertseweg. De anderen wandelen langs de Hooibrug door het bosgebiedje bij Schoonberg en buurtschap Langenberg. Verderop belanden ze in de Geelders, een nat oerbos doorsneden met rabatten. Ze zien een vlechtheg in 't Coot en wandelen langs de voormalige Kartuizergrenswal Het Speet.

De 20-30-40 km wandelaars kunnen genieten van een caférust bij Café 't Groene Woud, in de volksmond Sien Peijn genaamd, gelegen aan het voormalig Duits Lijntje. Een echt bruin café. De 30-40 km gaan door De Maai, een kleinschalig natuurgebied. De 40 km steekt, na passage duiventoren en Groot Duyhuis, met het St. Janspontje de Dommel over en wandelt samen met de 30 km door het Dommeldal richting Olland. Achter Olland langs over een mooi pad langs de Dommel. Verderop via Brugsche Kampen en Kinderbos naar Olland voor een volgende caférust bij de Loop'r. Daarna over Hofstad en langs de Beeksche Waterloop en Duits Lijntje. Langs Hoge Beek terug naar de Geelders en vervolgens door Gasthuiskamp, Overkamp, langs Beeksche Waterloop en Besselaar terug naar Gemonde.

Startlocatie is Café-Zaal De Schuif, Dorpsstraat 30 te Gemonde. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels gps-tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.