Afbeelding
Foto: Ingezonden

Vier workshops in het Techlab in bieb

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Als de kerstvakantie voorbij is en school weer aandacht vraagt, heb je misschien toch nog energie voor iets leuks. Als je dan ook nog tussen de 8 en 14 jaar bent, dan is het Techlab in de bibliotheek vast iets voor jou. In vier workshops leer je hoe je computers, games en robots aanstuurt.

Wat ga je doen?
Tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten ga je samen in de bibliotheek in het Vestzak, aan de slag. Je leert wat programmeren nou eigenlijk is. Want tijdens de bijeenkomsten werk je met verschillende programmeertalen, zoals Scratch en Python. Je bouwt en programmeert met LEGO WeDo. En je programmeert onze robot Dash. Natuurlijk wordt er ook een wedstrijdje programmeren gedaan.

Technauten
De technauten van het Techlab zorgen voor materiaal en zijn erbij om te helpen, zodat je leert programmeren op heel veel verschillende manieren. Van makkelijk tot super lastig.

Praktische informatie
Data: 10, 17, 24, 31 januari
Tijd: 15.30 tot 17.00 uur. Op tijd aanwezig zijn is een vereiste want om 15.30 uur wordt meteen begonnen.
Locatie: Bibliotheek Dommeldal in Son en Breugel. De kosten voor de expeditie zijn 5,00 euro (voor alle vier de bijeenkomsten samen). Omdat er slechts twaalf plaatsen zijn, is het slim om snel aan te melden. Aanmelden kan online, via www.bibliotheekdommeldal/activiteiten, of aan de balie in de bieb. Ouders mogen natuurlijk het eindresultaat van elke bijeenkomst komen bewonderen, maar tijdens de bijeenkomst zijn alleen de kinderen op expeditie.