Danique (l) en Anne (r) in de winkel
Danique (l) en Anne (r) in de winkel Foto: Wil Feijen

Horloges- en sieradenwinkel By Anne krijgt nieuwe eigenaar

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Na acht jaar stopt eigenaresse Anne Egmond van By Anne op 1 januari met haar horloges- en sieradenwinkel aan de Dommelstraat. Verkoopmedewerkster Danique Schraven (21 jaar) neemt de zaak van haar vriendin per 2 januari over.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De zwangere Anne (28 jaar) heeft besloten om een stapje terug te doen en volop te gaan genieten van het moederschap. "Ik heb al een dochtertje en als alles goed gaat, mogen wij onze tweede kindje begin februari welkom heten", vertelt een trotse Anne. "Ik werk al drie jaar samen met Danique en zij gaat de winkel van mij overnemen."

Logische stap
Danique is als verkoopmedewerkster begonnen in de winkel en heeft steeds meer taken erbij genomen. Uiteindelijk ging ze fulltime werken. Danique: "Vanaf het begin hebben we alles samengedaan, van de inkoop tot de verkoop. Ik ben dus bekend met de winkel en hoef niet meer ingeleerd te worden." Voor Danique is de overname van de winkel vanzelfsprekend. "Ik droomde altijd al van een eigen zaak, maar ik wist nog niet precies waar mijn hart lag. Soms komen bepaalde dingen op je pad, zoals nu het opvolgen van Anne. Het is een logische stap in mijn carrière."

Droom
Nadat Anne moeder werd van haar dochtertje, heeft ze het moederschap en de winkel gecombineerd. Dat is altijd goed gegaan, maar Anne had toch haar momenten dat ze een stapje terug zou willen doen. De eerste ideeën voor een eventuele overname begonnen met een grapje. Lachend: "Ik was nog niet zwanger van de tweede toen we het er samen voor de eerste keer over hadden of Danique de winkel zou willen overnemen. Danique was al een tijdje het gezicht van de winkel, doordat zij er fulltime was en ik parttime. Het voelde daardoor ook vertrouwd en als een goede keus voor de toekomst van de winkel."

Klantgegevens
Voor de klanten verandert er niets. "Alle gegevens in het klantenbestand gaan naar mij over en ik ga er net zo zorgzaam mee om als Anne heeft gedaan", vertelt Danique. "Ook de webshop en social media blijven hetzelfde. Danique wordt in het weekend bijgestaan door Isabelle. Zij is geen onbekende in de winkel, want zij werkt er nu ook al in het weekend.

Nieuwe start
De winkel is na de kerstdagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 december nog gewoon geopend. Anne: "Maandag 30 en dinsdag 31 december zijn wij gesloten om alles voor te bereiden, zodat Danique op 2 januari kan starten met haar eigen onderneming."

 

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen