Peter op trainingsvakantie op Tenerife
Peter op trainingsvakantie op Tenerife Foto: Ingezonden

De Bloktempel steunt Peter de Kruijff

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Ieder jaar worden alle kinderen van basisschool De Bloktempel gevraagd of ze mee willen doen aan het Drie Koningen-zingen. Voor het eerst doen nu ook de groepen 1-2 mee.

Op maandag 6 januari is het weer zo ver. De kinderen gaan in groepjes op pad om geld op te halen voor een goed doel. De school bepaalt in welke straat gelopen wordt, hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. De opbrengst is bestemd voor het Alpes d'HuZes/KWF-fonds. De kinderen van groep 8 hebben dit doel samen bepaald.

Alpes d'HuZes is een sportief evenement waarbij de deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Op een dag beklimmen vijfduizend deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpes'Huez. Een van de deelnemers is Peter de Kruijff uit Son en Breugel.

Peter heeft zelf drie kinderen op De Bloktempel zitten en lijdt zelf nu al ruim vier jaar aan een hersentumor. Na twee hersenoperaties, revalidatietrajecten, radiotherapie en een jaar chemo, is hij gebrand om iets terug te doen voor het goede doel en is hij zelf een van de fietsende deelnemers. Op 4 juni 2020 wordt dit evenement wederom gehouden.

De Bloktempel sponsort Peter met de opbrengst van Drie Koningen. Je kunt zijn verhaal naar de daadwerkelijke datum van het evenement volgen via www.opgevenisgeenoptie.nl. Ook de kinderen op de school worden geïnformeerd over de noodzaak en inhoud van Alpes d'HuZes. Natuurlijk hopen ze dit jaar op een recordbedrag.