Afbeelding
Foto: Ingezonden

Dertig jaar Therapeutisch Paardrijden Zonhove

Algemeen

In deze decembermaand viert Therapeutisch Paardrijden Zonhove het dertigjarig bestaan van het therapeutisch paardrijden voor de kinderen van Zonhove en de Emiliusschool.

Op 16 december was er taart en koffie. Alle vrijwilligers en therapeuten kwamen samen om te vieren dat ze al dertig jaar deze mooie, verrijkende therapie aan kinderen kunnen geven. Eenieder in Son en Breugel kent inmiddels Lieke van Esch en Monique Martens van het therapeutisch paardrijden wel. Zij begeleiden -de één iets langer dan de ander- deze therapie, die eigenlijk in alle gevallen zorgt voor (grote) verbetering in de fysieke, maar zeker ook de psychische, gesteldheid van de kinderen.

Het paardrijden op een écht paard geeft zoveel plezier en is van grote therapeutische waarde gebleken. Menig kind heeft de rompbalans kunnen verbeteren, is er rustiger van geworden in gedrag en laat vooruitgang in zijn lichamelijke en mentale gezondheid zien.

Als vrijwilligers zijn ze iedere week weer getuige van het plezier en van de fysieke vooruitgang van de kinderen. Soms is het een hard gelag als de kinderen hun doel bereikt hebben, want dat betekent afscheid. Maar tegelijk zijn de therapeuten dolblij dat ze, op hun eigen manier, hebben bijgedragen aan deze vooruitgang. Al met al zijn ze als groep heel erg trots op wat Monique en Lieke in de afgelopen dertig jaar hebben neergezet.

Met de fijne fjordenpaarden, een Noors ras dat over een erg kalm karakter beschikt, zorgen zij al dertig jaar voor een wekelijks toppunt van therapieplezier! Wie voor paardrijden in aanmerking komt, heeft maar geluk!

Dit alles gaat sinds een jaar of drie niet zonder slag of stoot. Zonder de trouwe sponsors zou deze therapie niet meer bestaan. Daarom ook voor u een pluim en hartelijk dank! Therapeutisch Paardrijden Zonhove hoopt op nog vele jaren plezier, warmte en vooruitgang, mede met uw steun.