Mark Söhngen (l) en zangeres Hildegard Mandos (r)
Mark Söhngen (l) en zangeres Hildegard Mandos (r) Foto: Jean Francois Ignasse

Lazy Sonnie Afternoon met The Lasses en Mark Söhngen

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het jaar 2020 belooft weer een mooi muzikaal jaar te worden voor Lazy Sonnie Afternoon. Op zondag 5 januari wordt gestart met een gevarieerd programma: The Lasses met Schotse, Ierse en Amerikaanse folk en (bekend van Captain Gumbo) trekzakspeler Mark Söhngen, met zangeres Hildegard Mandos.

The Lasses
The Lasses (NL) zongen voor het eerst samen, tijdens een sessie in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam. Nu touren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met hun nieuw leven ingeblazen repertoire van Schotse, Ierse en Amerikaanse folk en intieme zelfgeschreven nummers. Hun sterke harmonieën, onaangetaste zang en liedkeus maken ze tot een gewild duo in de internationale folkscene. De afgelopen jaren tourden ze door Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Japan. De Lasses zingen graag in kerken, woonkamers en intieme volksclubs, maar door hun charme voelen ze zich even thuis op een groot festivalpodium. Bij de bodhrán, tenor ukelele en gitaar staat de unieke mix van vrouwenstemmen altijd centraal. Hun vierde album 'Undone' is in de herfst van 2019 uitgebracht.

Mark Söhngen
Mark Söhngen (NL) is een Nederlandse trekzakbespeler en afkomstig uit Helmond. Op zijn tiende kreeg hij een accordeon. Hij houdt ervan om als muzikant veel verschillende dingen te doen: optreden voor kinderen en voor volwassenen in verschillende groepen: Kruis en Mol en Taaftere, in verschillende muziekstijlen, altijd wel ergens rakend aan folkmuziek en rock & roll. Daarnaast treedt hij ook wel op als solo -accordeonist: cajun, blues, folk, musette, tango enz. Of met een programma over de geschiedenis van trekharmonica, concertina en accordeon. Trouwe bezoekers van het Lazy Sonnie Festival kennen hem natuurlijk van Captain Gumbo, een van de bands tijdens de laatste editie. Mark wordt terzijde gestaan door zangeres Hildegard Mandos.

Aanvang/toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is ongeveer vanaf 15.00 uur open. Om een kwalitatief hoogstaand programma voor Lazy Sonnie Afternoon mogelijk te kunnen blijven maken, vraagt de organisatie om een minimale bijdrage van vijf euro per persoon. Kijk op www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsors kunnen zich aanmelden op de website. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Buitenfestival
Noteer zondag 5 juli 2020 alvast in je agenda. Er is weer een prachtig programma samengesteld voor het jaarlijkse buitenfestival. Dat mag je beslist niet missen.

 

The Lasses worden gevormd door Sophie Janna en Margot Merah