Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a46cbc
Foto: Wil Feijen
Foto's IJsfeest

Team De Zeverpullen wint bierpull curlen tijdens IJsfeest

Son en Breugel - Maar liefst 64 teams hadden zich ingeschreven voor het bierpul curlen tijdens het IJsfeest. Traditiegetrouw staat dit evenement op de laatste zaterdag van het winterfestijn op de agenda. De ingeschreven teams waren in zestien poules verdeeld. De deelnemers moesten proberen om hun bierpul in de cirkels aan de andere kant van de baan te laten eindigen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Ieder teamlid kreeg twee pogingen om de hoogst mogelijke score te gooien. Eindigde de bierpul niet in één van de cirkels, dan telde deze beurt niet mee voor de punten. Punten konden verdiend worden als de bierpul in één van de cirkels terechtkwam. De buitenste cirkel was goed voor punt, de middelste cirkel twee punten en de binnenste en tevens kleinste cirkel was goed voor drie punten. Soms ging een pul te hard, dan weer te zacht of het botste onderweg tegen een andere pul, waardoor het snelheid verloor of juist zelfs een andere pul wegschoot uit een van de cirkels. Hilariteit alom bij de deelnemers en de supporters als dit gebeurde.

Fanatiek
Vanaf het begin werd fanatiek gestreden om ieder punt. Soms was er een groot onderling verschil, maar er werden ook wedstrijden met minimaal verschil gewonnen of er werd zelfs gelijk gespeeld. Nadat de eerste drie wedstrijden van iedere poule gespeeld waren, werden de punten opgeteld die behaald waren. Hieruit kwam een tussenstand. De beste twee teams van iedere poule ging door naar de knock-out ronde. De winnaar ging vervolgens door en ontmoetten weer een nieuwe tegenstander totdat er nog maar twee teams overbleven die de finale speelden. In de finale trokken de teamleden van De Zeverpullen aan het langste eind, zij wonnen met 8-1.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>