Afbeelding
Foto: Ingezonden

IVN Doorstap- en snertwandeling

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Rond de jaarwisseling was het al even fris met nachtvorst. Benieuwd of januari nog een ouderwetse wintermaand gaat worden, of net als vorig jaar gewoon nat.

Weer of geen weer, IVN houdt de snertwandeling op zondag 12 januari. Na een stevige wandeling richting Olen en mogelijk ook Stad van Gerwen, is het zeker tijd voor een stevige soep. Als je gezellig mee wilt lopen, zorg dan dat je tussen 13.15 en 13.30 uur bij het IVN-gebouw aan de Sint Genovevastraat 37 in Son en Breugel bent. Je kunt daar meteen opgeven of je na de wandeling een bord goed gevulde, thuisgemaakte stevige soep wilt.

Afhankelijk van de droogte of de modder wordt een deel van de wandeling door drassig natuurgebied langs het kanaal gegaan of ze nemen grotendeels meer verharde boerenwegen (of keuze tussen beide, waarbij je dan of de natte of de minder natte route neemt). Neem in ieder geval stevige wandelschoenen of laarzen mee, want ervaring leert dat het modderig en drassig kan zijn.

Bij terugkomst staat de huisgemaakte soep en warme chocomel klaar. Om te zorgen dat er genoeg soep is, graag van tevoren even een mailtje sturen als je mee wandelt. Consumpties en soep op eigen kosten. De soep zal max. rond de 4 euro zijn. Honden, ook aangelijnd, mogen niet mee.

Meer informatie en tijdig aanmelden via Roland Mathijssen wandelen@ivn-senb.nl. Aanmelding is zeer gewenst in verband met voorbereiding van de soep.