Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d4e089
Foto: Wil Feijen

Slopen voor een beter resultaat

Son en Breugel - Het gemeentehuis van Son en Breugel werd in 1963 geopend en is nu een gemeentelijk monument. Na meer dan 56 jaar wordt het gemeentehuis gerenoveerd en aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd. De renovatie wordt uitgevoerd door aannemer Stam en De Koning.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

De werkzaamheden zijn al goed zichtbaar. Op woensdag 8 januari werd de originele raampartij van de voorgevel verwijderd. Deze wordt vervangen door een nieuwe, met dezelfde, zo typerende raamindeling.

En zo komen er veel nieuwe elementen in de oude stijl terug, zelfs waardevolle elementen zonder aanpassingen. Zoals het baksteenreliëf van de Sonse kunstenaar Theo van Amstel en de trap in de grote hal inclusief het hekwerk. Maar ook het oude natuursteen tegen de wanden en vloeren van het gemeentehuis zal blijven. Ook heeft de architect ervoor gekozen om de hanglampen van de grote hal straks weer een plek te geven in het gerenoveerde gebouw.

Na de renovatie zal vooral de transparantie van het gebouw opvallen door onder meer gebruik te maken van glas in plaats van steen en een grote open balie. Ondanks het gebruik van glas ontstaat er volgens projectleider Chris Spooren door aankleding en meubilair samen met de karakteristieke elementen een sfeervol geheel.

De verwachting is dat het gerenoveerde gemeentehuis begin 2021 wordt geopend. De kosten zullen dan naar verwachting bijna vier miljoen zijn geweest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>