Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 282b21
Foto: Ingezonden
sport

Podiumplaatsen voor Roel Janssen bij ijszwemmen

Roel Janssen heeft zondag 19 januari deelgenomen aan de Ice swimchallenge in het 50 meter buitenbad 'De Waterdam' in Volendam. Tijdens deze internationale wedstrijd met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk is Roel vier keer het koude water met een temperatuur van 6,1 graden ingegaan.

Dit jaar stond alleen de vrije slag in Volendam op het programma. Met telkens ongeveer een uur tussenpauze zwom Roel achtereenvolgens de 200, 100, 50 en 500 meter. Hij behaalde twee keer een eerste plaats op de 200 en 100 meter vrije slag. Op de 50 meter vrije slag werd hij tweede en op de 500 meter derde. De eindtijd van Roel op de 100 meter vrije slag lag maar liefst acht seconden onder de Nederlands recordtijd. Helaas voor hem werd deze tijd niet officieel geregistreerd omdat de watertemperatuur niet onder de 5 graden was. Maar al met al toch een goed resultaat. Op naar het NK die deze keer in open water in Reeuwijk over 2 weken worden gehouden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>