Logo mooisonenbreugel.nl
Schilderij 'De toekomst is nu' van Marianne Schellekens   | Fotonummer: d95c58
Schilderij 'De toekomst is nu' van Marianne Schellekens (Foto: Ingezonden)
Algemeen / Son & Breugel

'De toekomst is nu' thema poëzieweek

Son en Breugel - De poëzieweek wordt in Nederland en Vlaanderen gehouden van 30 januari tot 5 februari en heeft het thema 'De toekomst van nu'. Overal zijn al bijeenkomsten zoals zondag 19 januari bij de drukbezochte Poëzie Club Eindhoven waar dichters uit onder andere Son en Breugel en overige plaatsen uit Noord-Brabant, Rotterdam en Gent voorlazen uit hun eigen werk, veelal geïnspireerd op het thema.

Op de openingsdag van de poëzieweek op 30 januari organiseert de dichtgroep uit Nuenen een poëtische middag waar zij met de dichters van DichtBij uit Son en Breugel en de Eindhovense Dichtclub een programma aanbieden. Het thema 'De toekomst is nu' wordt vormgegeven met de voordracht van gedichten en een videopresentatie van toepasselijke schilderijen van Marianne Schellekens.

Het thema is breed, veelal vindt het woorden als het om duurzaamheid en de klimaatontwikkelingen gaat. Maar ook spreken de gedichten van de schoonheid en verstilling van de natuur. Van menselijke aspecten als geboorte en dood, liefde, afscheid, tijdelijkheid en dat wat eeuwig lijkt te duren.

Op 5 mei tijdens Kunstpark Son, voorheen Kunstpleinen, hoopt DichtBij weer een podium te bieden aan de dichters die daar graag willen optreden met muzikale intermezzo's. Er wordt nog een oproep geplaatst.

U bent van harte welkom op donderdag 30 januari van 14.30 tot 17.00 uur, locatie Nuenens College, Sportlaan 8, Nuenen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>