Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 71c8a7
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, Weet, Wanneer en Waar

Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

In de vorige uitgave van De vier W's stond een foutje. Het jaar van overlijden van acteur en regisseur Wim van Rooij is 2017 en uiteraard niet 1917. Op de foto met de drie dames op weg naar huis na een kerkbezoek (foto 77536) kwamen drie reacties. Ad Rooijakkers dacht dat de vrouw geheel rechts op de foto mevrouw Schoonderwoerd was, de vrouw van de bakker. De familie Van de Laar woonde tegenover bakkerij Schoonderwoerd, dus is het vrij logisch dat de drie vrouwen samen huiswaarts gaan. Maar Wim van Tits meent in de onbekende vrouw Mien Ruis te herkennen. Zij was bekend als medewerkster en later kantoorhoudster van het postkantoor in de Kanaalstraat en van 1966 tot 1973 in het Oude Raadhuisje. Onze derde informant is Jan van den Hurk, hij weet met 98% zekerheid dat de vrouw niemand anders is dan Mia van den Boomen, de dochter van de directeur van de boterfabriek. Als wij zouden moeten gokken, zouden we ons geld op de oplossing van Jan zetten.

De foto van deze week is een van de vele foto's die Piet Vriens in de jaren zestig maakte van de Middenstandsbeurs die om de twee jaar in september gehouden werd. Deze foto is genomen in 1962. We zien een vrolijk gezelschap in de stand van hotel 't Centrum. Het bier stroomt rijkelijk en de stemming zit er zo te zien goed in. Rechts op de foto staan de eigenaren van 't Centrum Willy Plaum en zijn vrouw. Rondom de tafel hebben zich zes personen geschaard, vijf ervan zitten en eentje staat. Alleen van de twee zittende dames links weten we hun achternaam, namelijk Overmans. Zij dreven café Limburgia aan de Markt en waren dus collega's van Willy Plaum en zijn vrouw. De overige vier personen zijn ons niet bekend. Waren dit misschien ook collega's die hun best deden de omzet bij concurrent 't Centrum te verhogen? Of waren het andere middenstanders of gewoon toevallige bezoekers? De vraag is natuurlijk: wie zijn de vier onbekenden? En wat zijn de voornamen van de dames Overmans? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto N62-21-27a en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>