Deelnemers tijdens de Oberrace 2019 (archieffoto)
Deelnemers tijdens de Oberrace 2019 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Krutjesgatse Oberrace 2020: Task Force Carnival

Algemeen carnaval

Son en Breugel - Na het succes van vorig jaar wordt De Krutjesgatse Oberrace opnieuw in de tent gehouden. Nieuw is dat er een thema aan wordt verbonden: Task Force Carnival. Een ware stormbaan zal opbloeien in het parcours. Tevens is er in het spelelement een verandering doorgevoerd.

De deelnemers starten niet met een dienblad gevuld met glazen bier, maar onderweg moet het dienblad voorzien worden mét de 11 glazen bier. Wie aan het einde van het parcours het meeste bier op het dienblad heeft opgehaald, in combinatie met de snelste tijd, wordt de winnaar en een jaar lang eigenaar worden van de wisseltroffee.

Daarnaast staat nog een hoofdprijs op het spel: Voor de Recreantenklasse is dit een volledig door de Raad van Elf verzorgde bootreis van Krutjesgat naar Raopersgat en weer terug. De hoofdprijs voor de Horecaklasse is een volledig door de Raad van Elf verzorgde bierproeverij.

Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd door de organisatie. Zo zal de race beter voor de toeschouwers gevolgd kunnen. Ook zullen er schermen worden geplaatst, zodat je niets hoeft te missen van elke race. Onveranderd blijven de twee categorieën waarvoor ingeschreven kan worden: De Recreantenklasse is bedoeld voor iedereen die carnaval viert. Daarnaast is er de Horecaklasse. Hieraan kunnen alleen medewerkers van een horecazaak uit Krutjesgat deelnemen. Alle teams bestaan uit twee deelnemers en zijn minimaal 16 jaar oud.

De Krutjesgatse Oberrace wordt georganiseerd door de Raad van Elf in samenwerking met Café-Restaurant De Zwaan. Dit evenement vindt plaats op carnavalsmaandag 24 februari in de Residentietent van CV De Krutjesrapers op het Kerkplein.

Wagenbouwersbrunch
Direct voorafgaand aan de Oberrace wordt er een brunch in De Zwaan georganiseerd. Hier zullen de winnaars van de optocht (categorie grote wagens) worden geëerd en mogen zij plaatsnemen aan de viptafel.

Oberrace arrangement
De Raad van Elf kan een volledig verzorgd arrangement aanbieden op deze maandagmiddag. Voor slechts 14,50 euro kan er genoten worden van de brunch in De Zwaan, krijg je een Oberrace Bierpul incl. één keer vullen, een broodje kroket/frikadel in de middag en gratis deelname aan de Oberrace. Ook aan de kinderen is gedacht. Kinderen tot 5 jaar brunchen gratis mee. Voor elk kind tot 10 jaar betaal je vijf euro. Alle kinderen mogen in de kinderhoek meedoen aan de KinderOberrace en krijgen gratis ranja en een snoepzak.

Kinderhoek
In de kinderhoek kunnen de kinderen meedoen met de KinderOberrace. Ook kan hier gekleurd en gespeeld worden. Deelname is uiteraard wel op eigen risico.

Programma:
12.00 uur: Wagenbouwersbrunch in de zaal van de Zwaan
14.00 uur: Krutjesgatse Oberrace in de tent
16.00 uur: Foute uur

Inschrijven
Inschrijven voor de Oberrace kan via email oberrace@dekrutjesrapers.nl of aanmelden bij een van de leden van de Raad van Elf. Het inschrijfformulier is te vinden op www.raadvanelf.com. De kaarten voor het arrangement zijn te koop bij De Zwaan. De entree in de tent is gratis. De Raad van Elf 'pul' is een collectorsitem en is in de tent te koop voor vijf euro (incl. 1x gratis vullen). Deelnemers ontvangen deze gratis.

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen