Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Inschrijven deelname carnavalsoptocht nog mogelijk

Algemeen carnaval

Son en Breugel - Het startsein voor de jaarlijkse carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Krutjesrapers wordt zondag 23 februari om ongeveer 13.00 uur gegeven worden. De optocht start vanaf de hoek Piet Heinlaan en de Evertsenlaan in Breugel. De optochtcommissie heeft inmiddels de meeste voorbereidingen getroffen om de optocht zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen.

Inschrijven is nog mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen tot donderdag 16 februari. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars Orionlaan 31 in Breugel. Ook is het mogelijk om online in te schrijven op de website van de Krutjesrapers; www.dekrutjesrapers.nl. De organisatie vraagt de deelnemers speciale aandacht voor het optochtreglement te hebben, die op www.dekrutjesrapers.nl staat vermeld.

Publieksprijzen nieuwe stijl
De optochtcommissie heeft dit jaar voor een nieuwe manier van stemmen voor de publieksprijzen in de categorie 'Wagens' en 'Overigen' gekozen. Voorheen konden ongeveer 25 willekeurige mensen uit het publiek hun stem uitbrengen. Dit jaar willen we iedereen de kans geven om te stemmen. Voorafgaand aan de optocht worden ongeveer 2500 formulieren uitgedeeld waarop alle deelnemers met een korte omschrijving van hun creatie vermeld staan.

Op dit formulier staat een QR-code en een unieke link naar de website van CV De Krutjesrapers. De QR-code kun je scannen door een QR code scanner te downloaden op je telefoon. Bij I-Phones heb je deze app niet nodig, maar kun je een foto maken van de QR-code. Als je de QR-code scant of de link invult op je mobiele telefoon, kom je op een pagina waarop je je stem kunt uitbrengen in beide categorieën, wagens en overigen. Stemmen is mogelijk tot 15.30 uur.

Prijsuitreiking
Zo rond 16.30 uur zal de prijsuitreiking in de grote tent beginnen en wordt bekend gemaakt wie de felbegeerde prijzen in de wacht heeft gesleept. Ook dit jaar vraagt de optochtcommissie de speciale aandacht van alle deelnemers voor de voortgang van de optocht en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan. Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten. De optochtcommissie wenst alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen.