Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9b3e7f

Radio S&B heeft de zaken op tijd op orde

Son en Breugel - Het was even spannend voor Radio S&B. Zij gingen ervanuit dat zij als enige omroep in Son en Breugel automatisch aanspraak maakten op een verlenging van een vijf jaar geleden afgegeven zendmachtiging met bijbehorende subsidie voor de komende vijf jaar.

Echter, Giel van Beers (CDA) liet in een betoog tijdens de commissievergadering van 27 november weten dat Radio S&B volgens hem helemaal niet voldeed aan de gestelde voorwaarden van het Commissariaat van de Media. Aan deze voorwaarden moet worden voldaan wil iemand aanspraak maken op een zendmachtiging en dus ook een subsidie.

Het loog er niet om; zo kwam, volgens van Beers, Radio S&B allerlei afspraken niet na en zouden de notulen van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO), waaruit zou blijken dat er regelmatig intern toezicht wordt uitgeoefend over de programmering, nooit zijn ontvangen. Is er dan wel de gevraagde diversiteit in de programmering die het Commissariaat van de Media eist?

Deze vraagstelling bracht de andere commissieleden aan het twijfelen. En het gevolg was dan ook dat Radio S&B zich moest verantwoorden bij de commissie. Een goed gesprek met de commissieleden en het op tijd aanleveren van de gevraagde informatie aan de commissie Algemene Zaken, zorgden ervoor dat het vertrouwen werd hersteld.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 6 februari zou er naar alle verwachting ingestemd worden met verlenging van de zendmachtiging en het geven van subsidie ten bedrage van een kleine 9000 euro per jaar.

Echter, het CDA en Dorpsvisie wilden pas instemmen als er een zogenaamd amendement werd aangenomen waarin zou staan dat Radio S&B zich ieder jaar vanaf nu zou moeten verantwoorden voor de raad en dat het totale subsidiebedrag niet in één keer, maar per jaar uitgekeerd zou worden en eventueel ingetrokken zou kunnen worden.

Deze aanvulling vonden de andere partijen te ver gaan. Er zou zelfs een verschil ontstaan, in de afgesproken subsidieregeling die in 2021 ingaat, tussen Radio S&B en andere organisaties die gebruikmaken van een subsidie van de gemeente. En dat is niet gewenst, aldus wethouder De Bruin. Ook zijn collega Van Liempd was van mening dat het de nieuwe subsidieregeling, die in 2021 ingaat, genoeg zekerheid bood. Het amendement voegde dus volgens beide wethouders niets toe, maar maakte het alleen maar verwarrend.

Daarop konden het CDA en Dorpsvisie feitelijk niets anders meer dan het plots gepresenteerde amendement intrekken. En zo kreeg Radio S&B toch, waar ze eigenlijk vanaf het begin vanuit waren gegaan, de instemming van de raad en daardoor een subsidie en zendmachtiging voor de komende 5 jaar.

Radio S&B is te beluisteren op 107.5 FM en op www.radiosenb.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>