Logo mooisonenbreugel.nl
Sporten voor jong en oud (archieffoto)   | Fotonummer: 3545f1
Sporten voor jong en oud (archieffoto) (Foto: )
Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel op zoek naar een lokaal sportakkoord

Son en Breugel - Een subsidie en een sportformateur moeten de aanzet geven tot een lokaal sportakkoord in Son en Breugel. Wethouder Jos de Bruin, onder meer verantwoordelijk voor sport, zorg en welzijn en onderwijs, wil meer mensen aan het sporten krijgen, met name de oudere mensen en de jongere jeugd. De wethouder: "Het doel van dit sportakkoord is om op de beste manier mensen aan het bewegen te krijgen."

Redacteur: Adrie Neervoort

Eind januari was er een eerste bijeenkomst waarbij veertig belangstellenden van ongeveer vijfentwintig verenigingen en organisaties, maar ook ondernemers in de sport aanwezig waren. "Ondanks de mooie opkomst ontbraken er toch nog enkele partijen", aldus Danielle van Bakel, sportformateur en werkzaam voor de stichting Sportservice Noord-Brabant.

De bedoeling is dat alle partijen in het te sluiten sportakkoord bijdragen aan het stimuleren van sporten en bewegen in de breedste zin van het woord. Dat kan door het uitwisselen van materialen en gegevens, maar ook door het gezamenlijk werven van meer vrijwilligers en tevens deze vrijwilligers ondersteunen bij het uitvoeren van de taken binnen de vereniging. Door samen te werken kunnen de werving en begeleiding verbeteren en kan er door middel van cursussen kennis worden overgedragen. Dit is bijvoorbeeld een van de speerpunten die in het sportakkoord kunnen staan.

Maar ook: hoe bereik je jong en oud als het om sporten en bewegen gaat? Door daar gezamenlijk mee aan de slag te gaan, verwacht Danielle dat er oplossingen komen. Na de laatste bijeenkomst op 4 maart worden de plannen uiteindelijk verder uitgewerkt tot een definitief akkoord en zal het werk van Danielle stoppen. Dan gaat Mirjam van Moll als lokale sportadviseur voor de uitvoering zorgen.

Wilt u meer weten of bijdragen aan het sportakkoord, dan bent u welkom bij de tweede bijeenkomst op 12 februari vanaf 19.30 uur in het clubhuis van HTC Hockey op sportpark De Gentiaan aan de Vlielandlaan 2 in Son en Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>