Art impression nieuwbouwwoningen omgeving IJssellaan
Art impression nieuwbouwwoningen omgeving IJssellaan Foto: ©gemeente Son en Breugel

Start realisatie 28 woningen

Algemeen gemeente

Son en Breugel - Waar voorheen basisschool 'De Gentiaan' stond, in het gebied tussen IJssellaan, Amerikalaan, Afrikalaan en Rijnlaan wordt nu hard gewerkt aan een nieuw woongebied met 28 woningen voor starters, gezinnen en senioren. Het nieuwbouwproject bestaat uit rijwoningen, vrijstaand geschakelde woningen en (semi)patiowoningen die naar de wens van de toekomstige bewoners worden ontwikkeld.

Energiezuinig
Het bouwplan wordt gerealiseerd in een setting van een parkachtig bos, waarbij de groene structuur leidend is ten opzichte van bebouwing en infrastructuur. Het landschap en het wonen lopen naadloos in elkaar over. Bijzonder aan dit project is dat het energiezuinig (EPC=0) wordt uitgevoerd en dat het in samenspraak met de groep toekomstige bewoners tot stand is gekomen. Zij hebben namelijk inspraak gehad in de opzet van het gebied evenals de plattegrond en de uitstraling van de woningen. Vastgoedregisseur B.V. heeft de toekomstige bewoners hierbij begeleid. Naast enkele koopwoningen worden er ook enkele patiobungalows te huur aangeboden volgens het huurconcept van OnsHuys. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Informeer bij Vastgoedregisseur BV naar de mogelijkheden.

Start werkzaamheden
Om het bouwplan te kunnen realiseren wordt eerst een deel van de groenvoorzieningen verwijderd. Dit wordt voornamelijk deze week uitgevoerd. Aansluitend start firma Kuppens Infra B.V. medio februari met het bouwrijp maken van het gebied en voert grondwerkzaamheden voor de riolering en verhardingen uit. Vervolgens brengen diverse nutspartijen de nutsleidingen voor elektra, water en telecom aan in het gebied.

Oplevering
Het streven is om deze werkzaamheden medio mei 2020 gereed te hebben zodat bouwbedrijf Huybregts Relou B.V. aansluitend kan starten met de bouw van de woningen. De aannemer streeft ernaar om de 28 woningen in het derde kwartaal van 2021 aan de bewoners op te leveren, waarna firma Kuppens Infra B.V. het openbaar gebied woonrijp maakt. Hierbij wordt de definitieve verharding aangebracht en wordt het openbaar gebied verder ingericht met het aanbrengen van diverse groenvoorzieningen.

Informatie
Wilt u meer weten over het nieuwbouwplan? Kijk dan op www.samenbouwen.in.