Logo mooisonenbreugel.nl
Bram Helvoirt op marimba   | Fotonummer: 747a49
Bram Helvoirt op marimba (Foto: Ingezonden)
Muziek

Halve finale Archipel Muziekconcours

Son en Breugel - Stichting Vrienden van Archipel houdt dit jaar voor de zevende keer het jaarlijkse Muziekconcours. Het concours is van start gegaan met 32 deelnemers. Er zijn inmiddels 16 deelnemers door naar de halve finales die op 15 en 16 februari plaatsvinden in Archipellocaties Akkers in Nuenen en Berkenstaete in Son en Breugel. De jonge musici laten zich – net als voorgaande jaren – op het podium weer van hun beste kant zien en horen. Vanuit heel Nederland kunnen we trots zijn op al dit talent.

Stichting Vrienden van Archipel organiseert het Muziekconcours omdat muziek een taal is tussen mensen, die iedereen gemakkelijk verstaat. Muziek biedt de mogelijkheid tot contact leggen. Archipel organiseert het muziekconcours om cliënten, mantelzorgers én omwonenden de kans te bieden te genieten van (licht) klassieke muziek op hoog niveau.

De halve finale vindt plaats op 15 februari, om 1400 uur, in Akkers, Margot Begemanstraat 9 in Nuenen. Op deze dag treden op:
Matthijs de Wit (17) op marimba, Floran Plompen (14) op piano, Elin Wiedenhof (12) op cello, Trio Con Ardore (Lasse Reijnen, Evan van Dijk en Jiwani Ledder) (allen 13) op cello, viool en piano, Xzanne Engelen (13) op harp, Stijn Pollen (17) op piano, Tudor Marin (11) op cello en Sarah van der Lijke (13) op dwarsfluit.

De halve finale die op 16 februari wordt gehouden in Berkenstaete in Son en Breugel, aanvang 14.00 uur, treden op:
Julia Bogdanova (11) op piano, Liv Bruers (11) op viool, Lasse Reijnen (13) op cello, Jasmien Salama en Mirre Valks (17) op cello en viool, Bram Helvoort (15) op marimba, Jitske Wildemans (15) op cello, Philip Karmanov (15) op piano en Vivian Giesbertz (17) op viool.

Grande finale
Op 8 maart vindt de 'Grande finale' van het Archipel Muziekconcours plaats in het Muziekgebouw Eindhoven. Altijd een spannende strijd te worden tussen zes finalisten. De finale begint om 14.30 uur in de grote zaal van het Muziekgebouw Eindhoven. Mis het niet. Entreekaarten zijn te koop voor 6,50 euro(incl. reserveringskosten en pauzedrankje) via www.muziekgebouweindhoven.nl). Er is voldoende plaats voor rolstoelen. Actueel nieuws of extra informatie over het muziekconcours is te vinden op: www.archipelzorggroep.nl/muziekconcours.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>