Logo mooisonenbreugel.nl
Ellen en Wan maken de lekkere pakketjes voor de vrijwilligers   | Fotonummer: 8480fe
Ellen en Wan maken de lekkere pakketjes voor de vrijwilligers (Foto: Ingezonden)

Wensactie van 'De Dames' levert verrassing op voor vrijwilligers WensAmbulance

Son en Breugel - Chocolaterie 'De Dames', welbekend hier in Son en Breugel had voor de kerstdagen een leuke actie bedacht. Klanten konden in de winkel een wens kenbaar maken door het invullen van een wenskaartje. Uit deze wensen zouden 'de Dames' een wens kiezen om daar op een of andere manier hun bijdrage aan te leveren.

Vorige week belde een van de dames met Ellen Sijbers om te laten weten dat onder andere haar wens uit de vele wensen gekozen was. Ellen is als vrijwilligster aangesloten bij WensAmbulance Brabant en begeleidt als verpleegkundige terminale patiënten op hun (laatste) wensreis.

Deze wensreizen kunnen variëren van onder andere een laatste bezoek aan familieleden, hun geboortehuis, aanwezig zijn bij een huwelijk, nog een keer de zee zien, een voorstelling bezoeken. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.

Een ding hebben alle wensen gemeen, het zijn emotionele gebeurtenissen die veel dankbaarheid opleveren en begeleiders regelmatig kippenvel bezorgen. Ellen: "De laatste wens van mensen helpen vervullen is prachtig werk en geeft zeer veel voldoening."

De wens die Ellen invulde bij 'de Dames' was dan ook letterlijk: Het werk van de Stichting WensAmbulance is erg belangrijk, ik wens dan ook dat de WensAmbulance mag blijven bestaan'. Zondagavond 9 februari werd Ellen gebeld door een van de dames met het verzoek om naar de winkel te komen. Collega Wan Merks, chauffeur bij de Wensambulance, werd gevraagd om mee te gaan en samen gingen ze op pad naar de bekende winkel aan de Nieuwstraat.

Niet wetende wat hen te wachten stond werden ze opgewacht met de mededeling 'jullie moeten aan het werk'! Wat bleek, de dames van 'De Dames' hadden bedacht dat het leuk zou zijn om alle vrijwilligers van de WensAmbulance een cadeautje in de vorm van chocolade-hartjes aan te bieden voor hun prachtige werk.

Ellen en Wan zijn die middag uren bezig geweest om, samen met de dames, voor 160 vrijwilligers dit cadeautje samen te stellen en te voorzien van de tekst 'Recht uit mijn hart voor jullie, Ellen'.

Op de eerstvolgende vrijwilligersbijeenkomst zullen alle vrijwilligers verrast gaan worden met dit door Ellen en Wan (en natuurlijk de mensen van 'de Dames') samengesteld pakketje met lekkere dingen. En zo heeft een leuke actie van een van de ondernemers uit ons dorp geresulteerd in een mooi gebaar richting vrijwilligers bij een prachtige stichting. Ze hopen dat de wens van Ellen uit mag komen en dat de WensAmbulance inderdaad kan blijven bestaan, met dank aan donateurs en natuurlijk alle vrijwilligers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>