Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 21faeb
Foto: Wil Feijen
Jubileum

Frans en Doortje terug naar waar het begon

Son en Breugel / Eindhoven - Op maandag 24 februari zijn Frans van Erp en Doortje (Dora) van Tits zestig jaar getrouwd. Zestig jaar geleden kwam Frans zijn Doortje ophalen bij haar ouderlijk huis, toen nog aan de Markt 11 in Son en Breugel, om te gaan trouwen. Nu gaan zij terug naar de plek waar het allemaal begon die dag, tegenwoordig aan de Markt 2a. Dora en Frans waren beiden vijfentwintig jaar jong toen ze trouwden, maar hadden toen al vijf jaar verkering. De verkering ontstond tijdens het dansen bij Van Rijt in Sint-Oedenrode.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Doortje is vijfentachtig jaar geleden geboren in Son aan wat nu de Kanaalstraat heet; ze verhuisde samen met haar ouders naar de Markt toen ze vier jaar was. Haar ouders hadden daar jarenlang een schildersbedrijf. Nu is er het kantoor van DeMooiSonenBreugelKrant gevestigd. Doortje is tot haar huwelijk werkzaam geweest als huishoudelijke hulp bij verschillende gezinnen. Op de trouwdag straalde Doortje in een bruidsjurk die haar zus Jo had gemaakt.

Verhuizen
Frans is ook 85 jaar oud, en geboren in Breugel, in wat nu de Van de Elsenstraat is, maar het geboortehuis had toen als adres B75 (Breugel 75). Later verhuisde het gezin naar de Veerstraat. Frans is heel zijn werkzaam leven automonteur geweest; hij begon als leerling en later heeft hij allerlei functies binnen het bedrijf gedaan.

Verhuizen
Ook zestig jaar geleden was er woningnood, want, met in het vooruitzicht het krijgen van een woning, vertrokken zij naar Venlo. Frans had daar een baan gevonden als automonteur, waarbij zijn werkgever een huis regelde. Maar Brabant bleek toch een gemis en zo verhuisden ze naar Eindhoven, toen zij daar een huis aangeboden kregen. Daarna verhuisde het paar nog één keer, naar de Woenselse Heide in Eindhoven, waar ze nu alweer vijftig jaar met heel veel plezier wonen.

Hobby
De grootste hobby van Doortje was zingen. Doortje: "Ik heb 35 jaar gezongen bij het Sint Janskoor in Eindhoven. Toen dit koor gestopt is, ben ik bij het koor Levensvreugd gaan zingen. Dat heb ik zeven jaar gedaan." Frans ging liever vissen en fietsen, tegenwoordig houdt Frans het bij fietsen. Frans: "Samen met mijn buurman heb ik vijfentwintig jaar lang vele kilometers gefietst. Nu fiets ik vaak alleen, een paar duizend kilometer per jaar."

Samen met hun drie kinderen Ad (56), Frank (55) en Mirjam (51), zes kleinkinderen, familie en vrienden vieren zij dinsdag 25 februari hun zestigjarig huwelijksfeest.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Frans en Doortje een heel mooi feest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>