Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d8db8a
Foto: MooiSonenBreugel
Algemeen / Son & Breugel

Verkeer Jansen toch over de Terraweg

Son en Breugel - In 2013 gaf voormalig wethouder Robert Visser het al aan: ‘Een nieuwe weg voor Jansen komt er niet’. Nu blijkt dat hij toen al de waarheid sprak. De gemeente Son en Breugel zal een goed herzien bestemmingsplan indienen dat ertoe moet leiden dat het vrachtverkeer van Jansen af en aan rijdt naar het bedrijf via de Terraweg. Daarbij wordt wel gekeken naar eventuele aanpassingen van de Terraweg. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Volgens Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) lijken alle partijen tevreden over de bestaande ontsluiting, waarmee het dan ook verrassend is dat ze hier al jaren mee bezig zijn. Het gaat hierbij om de weg die nu ook hiervoor wordt gebruikt en volgens de gemeente Best daar helemaal niet voor geschikt is. De weg ligt namelijk voor een gedeelte op het grondgebied van de gemeente Best.

Tussen 2013 en 2020 zijn een aantal alternatieven de revue gepasseerd. Het laatste alternatieve plan was een ontsluiting via de Kanaaldijk naar de Huizingalaan. Een niet haalbaar en uitvoerbaar idee, volgens natuurbeheer, defensie en de gemeente Son en Breugel.

Eef van Turnhout snapt niks van het voorstel. “Ik denk dat het nooit goedkomt”, laat hij in een reactie weten. Maar hij stemde wel in omdat het allemaal al lang genoeg had geduurd. Camille Limpens hoopte dat het nu ingediende bestemmingsplan het wel ging halen, omdat een eerder ingediend plan met dezelfde context werd afgewezen. Camille: “Een ontsluiting via de Terraweg is wat ons betreft goed.”

Marco Pullens (VVD) moet er niet aan denken dat de vijfhonderd vrachtwagens die nu dagelijks over de Terraweg af en aan rijden over de Huizingalaan gaan rijden. Ook Remco Heeren (Dorpsvisie) laat weten dat hij nooit een voorstander was van een mogelijke ontsluiting op de Huizingalaan. Zeker omdat dan het vrachtverkeer op Ekkersrijt zou toenemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>