Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f5da24
Foto: WIL FEIJEN
carnaval

Vurgloeien als een diesel

Son en Breugel - Tijdens strenge winters moet een dieselmotor eerst goed worden voorgegloeid wil deze starten. Hoewel strenge winters tot het verleden behoren, was er vrijdag 21 februari in feestcafé De Bongerd in Son en Breugel ook sprake van goed opwarmen om de ‘carnavalsmotor’ aan de praat te krijgen.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen


Tijdens de vurgloeiavond in het feestcafé was de diesel echter vervangen door een ander smeermiddel. De bierpomp draaide overuren om alle kelen te smeren tijdens de traditionele opstart van carnaval. Met succes, want binnen no-time was de gezellige zaal gevuld met fraai uitgedoste dorpsgenoten. Zij hebben met volle teugen genoten van een keur aan artiesten uit de regio.

Afwisseling
De spits werd vakkundig afgebeten door dweilorkest Wa’n Klank, gevolgd door de opmars van CV De Dommelsoppers. Hierna was het de beurt aan de Breugelse singer-songwriter Eva Wiselius, die met gitaar in countrystijl een ingetogen eigen nummer ten gehore bracht.

Dansoptreden
De leden van de Crooks Dance Academy gaven vervolgens echt gas met een opzwepend dansoptreden. Hiermee plaveiden ze het pad voor Prins Bas d’n Urste die in een korte toespraak zijn gevolg bemoedigend toesprak. Zelf was Prins Bas die dag al bijna tien uur op pad met de Raad van Elf. Ja, carnaval kwam niet bepaald aanwaaien dit jaar, dat weet de optochtcommissie als geen ander.

Pineut
Alle krutjesrapers en krutjesraperinnekes konden de heupen tijdens het optreden van blaaskapel De Bloaskaken echt losgooien. Zij verstaan de kunst om het publiek serieus op te zwepen. Vervolgens was het de beurt aan een drietal tonproaters die het klappen van de zweep kennen om een geoliede buut op te dragen aan het inmiddels opgewarmde publiek. Prins Bas en zijn verloofde waren als eerste de pineut toen Rob Schepers als ‘Fokke van de Dierentuin’ zijn opwachting maakte. Hij stak met gevatte tong de draak met onze Prins, waarna nog vele beesten uit zijn dierentuin de revue passeerden.

Droge humor
Tussendoor nam Eva het publiek mee op sleeptouw door evergreens van Dolly Parton en Guus Meeuwis ten gehore te brengen. Dat waren heerlijke meezingers voorafgaand aan het optreden van Hans Keeris, die als ‘De Bloasmuzikant’ de lachers op zijn hand kreeg met een sigaartje en zijn bijzonder droge humor.

Zelfspot
Ondertussen hield dweilorkest Wa’n Klank de stemming er goed in en mocht Marlon Kicken uit Aarle-Rixtel de afsluiting verzorgen. Die uitsmijter was wel besteed aan deze authentieke rasta en oud-prins carnaval; door zijn klasse, talent en vooral zelfspot hing de zaal aan zijn lippen.

Muzikale finale
Nadat deze laatste tonproater zijn buut had weggegeven, was het tijd voor de muzikale finale. Aan drag queen Luuk en zijn diva Emily de beurt om het dak van De Bongerd eraf te krijgen met een opzwepende playback act. Zanger Bas en onze eigen volkszanger Eric Knottnerus weten met muziek van eigen bodem en smartlappen de handjes in de lucht te krijgen. Die meezingers gaan erin als zoete koek en daarmee werd het publiek vakkundig ‘vurgegloeid’.

Als de feestvierders na middernacht buiten worden geveegd, heeft de diesel plaatsgemaakt voor frituurvet. De frietkraam serveert een puntzak met verrekkes lekkere friet. Het Krutjesbal is geopend!

Kijk voor meer foto's op www.mooisonenbreugel.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>