Afbeelding
Foto: Reclameland
Ingezonden mededeling

Verschillende vormen van reclame

Zakelijk

We hebben het als consument soms zwaar te verduren. Elke dag moeten we steeds weer al die reclameboodschappen verwerken. Op televisie, in de tijdschriften, in de winkelstraat en in het winkelcentrum. Maar het is natuurlijk logisch dat elk bedrijf zijn producten of diensten wil aanbieden. 

Als we niet weten dat die ondernemingen met hun producten er zijn, weten we ook niet dat die te koop zijn. Verenigingen en stichtingen willen ook laten weten dat ze bestaan. Anders weten we niet waar we kunnen badmintonnen en waar we het geld moeten storten voor de dierenambulance. Alle ondernemingen en stichtingen laten visitekaartjes  drukken.

Productreclame
Productreclame is de meest herkenbare. De fabrikant wil zijn product verkopen en maakt daarvoor reclame. Duidelijk en simpel. Ook zal het duidelijk zijn dat de diverse fabrikanten dit op de visitekaartjes  laten drukken van de productmanagers van hun ondernemingen.

Collectieve reclame
Niet voor één product alleen, maar voor de hele productgroep. Of zelfs het hele assortiment van een leverancier. Dat kun je ook op een visitekaartje terugzien. Bijvoorbeeld bij een wijnhandelaar.

Coöperatieve reclame
Winkel en fabriek hebben hier de handen ineen geslagen. Samen betalen ze de kosten van de reclame die ze maken om de consument voor zich of voor een bepaald product te winnen.

Combinatiereclame
Hier gaat het hier om één product wat eigenlijk uit meerdere producten bestaat. Denk aan bier met limonade of een bekend chocolademerk met een evenzo bekend pepermuntmerk die samen een nieuw snoepje ontwikkeld hebben. De speciaal hiervoor aangestelde representatieve gastheren en gastvrouwen hebben voor dit nieuwe snoep visitekaartjes laten maken.

Ideële reclame
Stichting Ideële Reclame is een mooi voorbeeld. Deze Nederlandse stichting maakt reclamecampagnes over onderwerpen die door de makers als maatschappelijk probleem worden aangemerkt. Er is hier dus geen sprake van enig commercieel belang. Het enige belang is dat mensen ergens op geattendeerd worden. Dat ze afval in de daarvoor bestemde containers moeten werpen.

Wat en op welke manier er ook voor een product of dienst aangeboden wordt, visitekaartjes printen is te allen tijde aan te raden en eigenlijk een absolute must in deze tijd. Er zijn zo veel producten van zo veel verschillende fabrikanten. Je kunt je onderscheiden met originele business kaartjes.