Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Laatste update RIVM: 4 patiënten in Son en Breugel

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Het aantal besmettingen in Nederland wordt dagelijks bijgesteld. Uit de laatste cijfers blijkt dat het totaal op 1413 besmetting staat, 24 mensen zijn inmiddels overleden aan dit virus. In Son en Breugel zijn vier patiënten besmet. Het aantal besmettingen ligt in Nederland en waarschijnlijk ook in Son en Breugel veel hoger, omdat niet iedereen meer getest wordt.

In acht nemen
“Houd de richtlijnen van het RIVM goed in acht”, vertelt huisarts De Groot van Medisch Centrum De Linden. “Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar, ook bij de apotheek, supermarkten en winkels. Ga nu niet bij ouderen of kwetsbaren langs, ook al zitten ze op dit moment in een sociaal isolement. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we het virus niet verder overdragen en dat kan door de richtlijnen goed op te volgen”, aldus de huisarts.

Dokter de Groot van Medisch Centrum De Linden wil nogmaals benadrukken dat mensen met klachten niet naar de praktijk moeten komen. “Patiënten die heftige klachten hebben, moeten uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Per geval wordt bekeken of zij naar de praktijk mogen komen. Als zieke patiënten wel naar de praktijk mogen komen, dan wordt hen verzocht om extra hygiënische maatregelen thuis te nemen, zoals extra handen wassen met zeep en papieren zakdoeken gebruiken en weggooien. Patiënten met milde klachten, die niet in een risicogebied zijn geweest, of contact hebben gehad met mensen die met het coronavirus besmet zijn, verzoeken wij om thuis uit te zieken. Hebben zij wel contact gehad of komen zijn uit een risicogebied, dan moeten deze mensen telefonisch contact met ons opnemen.”

Huisarts De Groot heeft nog geen mensen thuis hoeven te bezoeken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zijn alle benodigde materialen voor bescherming aanwezig. In de praktijk worden de hygiënische maatregelen aangescherpt. De richtlijnen van het RIVM worden toegepast, daarnaast worden de stoelen waar de patiënten op plaats nemen en de deurklinken vaker gedesinfecteerd.