De praktijk is dringend opzoek naar persoonlijke beschermingsmiddelen
De praktijk is dringend opzoek naar persoonlijke beschermingsmiddelen Foto: ©pixabay.com

Belangrijknieuws Medisch Centrum De Linden

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Medisch Centrum De Linden doet een groot beroep op alle inwoners van Son en Breugel. Om iedereen, patiënten en zorgverleners, te beschermen hebben zij dringend mondkapjes, veiligheidsbrillen, wegwerpschorten en wegwerpoveralls nodig.

Heeft u deze hulpmiddelen in huis (privé of als pedicure, schilder of ander beroep) en wilt u deze aan de gezondheidszorg doneren? U kunt deze inleveren in de blauwe ton in de centrale hal van de praktijk.

Gaat het om grote partijen/dozen of kunt u ze niet bij ons inleveren? Stuur dan een mail naar assistente@mcdelinden.nl of bel 0499-491909. Indien nodig zullen zij deze beschermingsmiddelen verspreiden onder andere huisartsenpraktijken en huisartsenposten in de regio.

Dokter De Groot van Medisch Centrum De Linden wil nogmaals benadrukken dat mensen met klachten niet naar de praktijk moeten komen. “Patiënten die heftige klachten hebben, moeten uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Per geval wordt bekeken of zij naar de praktijk mogen komen. Als zieke patiënten wel naar de praktijk mogen komen, dan wordt hen verzocht om extra hygiënische maatregelen thuis te nemen, zoals extra handen wassen met zeep en papieren zakdoeken gebruiken en weggooien. Patiënten met milde klachten, die niet in een risicogebied zijn geweest, of contact hebben gehad met mensen die met het coronavirus besmet zijn, verzoeken wij om thuis uit te zieken. Hebben zij wel contact gehad of komen zijn uit een risicogebied, dan moeten deze mensen telefonisch contact met ons opnemen.”

In acht nemen
“Houd de richtlijnen van het RIVM goed in acht”, gaat huisarts De Groot verder. “Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar, ook bij de apotheek, supermarkten en winkels. Ga nu niet bij ouderen of kwetsbaren langs, ook al zitten ze op dit moment in een sociaal isolement. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we het virus niet verder overdragen en dat kan door de richtlijnen goed op te volgen”, aldus de huisarts.

Huisarts De Groot heeft nog geen mensen thuis hoeven te bezoeken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zijn alle benodigde materialen voor bescherming aanwezig. In de praktijk worden de hygiënische maatregelen aangescherpt. De richtlijnen van het RIVM worden toegepast, daarnaast worden de stoelen waar de patiënten op plaats nemen en de deurklinken vaker gedesinfecteerd.

Update maatregelen ivm coronavirus
(te lezen op de facebookpagina van Medisch centrum De Linden)

Bezoek aan praktijk
- Kom niet zonder overleg naar de praktijk, ook niet voor recepten of verwijsbrieven. Ligt er een verwijzing voor u klaar? Neem dan even contact op met de praktijk (bij voorkeur door een bericht te sturen via MijnGezondheid.net).
- De voordeur van Medisch Centrum de Linden zal tijdelijk gesloten worden van 12:00 tot 13:30 uur, onder andere om tijd te hebben de praktijk en apotheek te desinfecteren.

Afspraken
- Afspraken kunnen tijdelijk alleen telefonisch worden gemaakt en niet aan de balie of digitaal.
- Wij zullen alleen een afspraak maken als dat medisch noodzakelijk is. Afspraken die kunnen wachten zullen we uitstellen tot een later moment. Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken, zeker ook voor u als patiënt.

Medicatie
- Bestel alleen medicatie als deze bijna op is en bij voorkeur één week van tevoren zodat de apotheek voldoende tijd heeft om het voor u in orde te maken.
- Bestel uw medicatie bij voorkeur via MijnGezondheid.net of de app MedGemak. Dit scheelt ons bij het verwerken van de aanvragen veel kostbare tijd. Als dit niet mogelijk is vragen wij u gebruik te maken van onze receptenlijn.
- De apotheek zal zoveel mogelijk medicatie uitgeven via de afhaalautomaat.
- Neem indien nodig alleen paracetamol en geen ontstekingsremmende pijnstillers zoals ibuprofen, naproxen en diclofenac.

Bloedafname
De bloedafnamelocaties in Son en Breugel zijn gesloten. Als u bloed moet laten prikken kunt u via telefoonnummer 040-2141202 een afspraak maken op één van de hoofdlocaties van Diagnostiek Voor U. Bloedafname is alleen mogelijk op afspraak.

Medisch Centrum de Linden
17 Septemberplein 59a
5691 DG Son en Breugel