Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 5c57cd
Foto: MooiSonenBreugel

Kapotte en verdwenen ‘kattenogen’ worden vervangen

Son en Breugel - In maart 2018 werden de voetgangersoversteekplaatsen in het dorp voorzien van duurzame ledverlichting zogenaamde ‘kattenogen’. 

Hierdoor werden de zebra's voor automobilisten ook 's avonds beter zichtbaar en werd het oversteken voor voetgangers een stuk veiliger. De ledverlichting werkt op zonne-energie en hoeft dus niet op het lichtnet te worden aangesloten.Bij verschillende voetgangersoversteekplaatsen in het dorp werken een aantal van deze ‘kattenogen niet meer of zijn compleet verdwenen. 

Naar aanleiding van vragen hierover in de raadsvergadering zijn er nu nieuwe exemplaren bestelt bij de leverancier. Zodra deze binnen zijn worden zij geplaatst door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente.Hierdoor zal de gewenste veiligheid en zichtbaarheid bij de voetgangersoversteekplaatsen in het dorp weer op het gewenste niveau zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>