Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 83c86d
Foto: Leads2Live
Ingezonden mededeling

Autobranche in Europa voelt de terugval van de economie

Steeds meer autofabrieken in Europa sluiten de deuren van hun fabrieken. Volkswagen, BMW en Daimler (Mercedes-Benz) leggen tijdelijk de productie stil voor de veiligheid van hun personeel. De stilstand van de productie duurt in ieder geval tot midden april en daarna wordt gekeken of er mogelijkheden zijn om de fabrieken weer te openen. Naar verwachting zal dit echter langer gaan duren.

Daling in aantal autoverkopen duidelijk merkbaar
Ook in Nederland is de invloed van het coronavirus te merken in de autobranche. Naar verwachting zal de verkoop van auto’s met 10% dalen ten opzichte van vorig jaar. In Duitsland is de verkoop al teruggelopen met 11%. Dit is nog een lichte daling vergeleken met de cijfers in China waar de daling maar liefst 82% was. Of de koop van auto’s weer stabiliseert zal hand in hand lopen met de ontwikkeling van de economie. Als deze weer aantrekt zal ook het uitgavepatroon van consumenten mee veranderen.

Ondernemers wachten met grote aankopen
In de zakelijke markt wordt het meest op de portemonnee gelet. Bedrijven en ZZP’ers zijn hard geraakt door de terugval van de economie en stellen grote uitgaven tijdelijk uit. Ook leaseplatform zakelijk leasen ziet deze correlatie. “Veel ondernemers zullen de komende tijd letten op hun uitgaven en zullen een investering als een leaseauto uitstellen tot de economie weer aantrekt”. Aldus een vertegenwoordiger van zakelijkleasen.nl.

Hoe lang de economie in een dip blijft zitten is nog onduidelijk. Wel is zeker dat het niet enkele weken maar maanden zal gaan duren totdat het zich herstelt. Om werknemers en ondernemers tegemoet te komen steekt de overheid diep in de zakken om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk Nederlanders in de problemen komen en het hoofd boven water kunnen houden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>