Logo mooisonenbreugel.nl
Huisarts De Groot bij MC De Linden   | Fotonummer: c8321d
Huisarts De Groot bij MC De Linden (Foto: Wil Feijen)
Coronavirus

Huisarts doet dringend beroep op inwoners

Son en Breugel - Christian de Groot, huisarts van Medisch Centrum De Linden doet een dringend beroep op de inwoners van Son en Breugel. “Blijf binnen en ga niet onnodig de straat op. En als je naar de apotheek moet, kom dan alleen als het echt nodig is. Afgelopen week is het drukker geweest dan net voor de Kerst. Echt ongelofelijk! Verder is mij opgevallen dat er nog heel veel ouderen boodschappen doen. Ik wil ook een groot beroep op deze ouderen doen: laat je boodschappen door iemand anders doen en blijf zelf binnen.”

Redacteur: Emmy Grit

“We moeten het met zijn allen samen doen, maar dan moeten we wel de richtlijnen en maatregelen opvolgen”, gaat de huisarts verder. Er is al genoeg geschreven over het hamsteren van levensmiddelen en toiletpapier. Er is zelfs een ware run op paracetamol. Op dit moment verkoopt de apotheek paracetamol alsof het water is. Dokter De Groot: “We doen echt een oproep aan onze inwoners. Ga niet onnodig paracetamol en medicijnen inslaan. Laat dit liggen voor mensen die het nodig hebben. Koop het niet als je niet ziek bent.”. De huisartsen willen de inwoners op het hart drukken dat er echt voldoende medicijnen zijn.

Waar het wel aan schortte was het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen. “Afgelopen week hebben wij, mede via jullie sociaal netwerk, een oproep gedaan op onze inwoners. Gelukkig hebben wij een voorraad ontvangen. Hiervoor zijn wij heel erg dankbaar. Alleen deze is zo weer op, omdat we dagelijks veel beschermingsmiddelen nodig hebben. Dus, mocht je nog iets hebben staan, doneer het dan aan het gezondheidscentrum aan het 17 Septemberplein”, aldus de huisarts. Met name mondkapjes zijn op dit moment nog erg welkom. U kunt deze inleveren in de blauwe ton in de centrale hal van Medisch Centrum De Linden.

Als hart onder de riem worden er onder andere bloemen gebracht. Een patiënt heeft alle assistenten een mooie bos tulpen gegeven. “Onze dank is groot!”, aldus dokter De Groot.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>