Logo mooisonenbreugel.nl
Coronavirus

Nieuwe cijfers bekend: 852 positief geteste patiënten

Overzicht aantal positief geteste patiënten per 100.000 inwoners  | Fotonummer: 4e0739
Overzicht aantal positief geteste patiënten per 100.000 inwoners (Foto: ©rivm.nl)

Son en Breugel / Landelijke - Ondanks eerdere positieve berichten dat de verspreiding van het coronavirus in Nederland lijkt af te remmen en te stabiliseren, zijn er het afgelopen etmaal 852 positief geteste patiënten bijgekomen. Het totaal aantal positief geteste patiënten komt hiermee op 6412, waarvan 1739 in Noord-Brabant. Van dit aantal wonen 15 patiënten in Son en Breugel. 

Overzichtskaart
De verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland wordt weergegeven aan de hand van met een kaart. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners. In Son en Breugel is het aantal ten opzichte van dinsdag gestegen van 76,9 naar 88,7. Klik hier om naar de kaart te gaan.

Positieve trend
RIVM-baas Jaap van Dissel en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care lieten eerder op woensdag 25 maart weten ‘een positieve trend’ te zien, waarbij een besmet persoon niet langer twee tot drie andere mensen besmet, maar het COVID-19-virus aan nog maar ongeveer één persoon overdraagt. Van Dissel benadrukte dat het om schattingen gaat. De RIVM-baas ziet ook dat het aantal ziekenhuisopnames afvlakt. De cijfers zijn positief, maar de telling is nog niet compleet.

Minder positief
De boodschap vanuit de intensive care is minder positief. Er dreigt een tekort aan intensivecareplekken in de Nederlandse ziekenhuizen. Gommers verwacht dat er 1 april 1.600 bedden nodig zijn, terwijl er momenteel 1.150 bedden beschikbaar zijn. De piek wordt eind mei verwacht en dan zijn er 2.200 ic-plekken nodig. Er kan worden opgeschaald, maar hij ziet dat dit in ziekenhuizen buiten Brabant nog onvoldoende gebeurt. Om ervoor te zorgen dat de piek van het aantal ernstig zieken niet boven het maximum aantal ic-plekken komt, blijft het van belang dat alle Nederlanders zich aan de verscherpte maatregelen houden die maandag 23 maart zijn aangekondigd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>