Logo mooisonenbreugel.nl
Judith van Dun moet noodgedwongen in Spanje blijven   | Fotonummer: 600b52
Judith van Dun moet noodgedwongen in Spanje blijven (Foto: Ingezonden)
Coronavirus

Ondernemer uit Son en Breugel vast in Spanje na total lockdown

Son en Breugel - Judith van Dun van Key4Music laat vanuit Spanje aan deze krant weten dat de shows op 5 april in het Vestzaktheater niet doorgaan en voorlopig even zijn uitgesteld. Zij zit vast in Spanje, nadat het land ‘total lockdown’ is gegaan.

Voor zaken, muziek en gezondheid verblijft Judith momenteel in de regio Alicante. Haar vliegticket is geannuleerd en ze heeft geen idee wanneer ze terug kan. Judith: “Vanuit Spanje regel ik alles op afstand. Lang leve internet.”

Zaterdag 15 maart werd per direct een volledige shutdown afgekondigd in Spanje. Horeca, restaurants, kappers, scholen, garages, bedrijven, alles werd per direct om 24.00 gesloten. “Je kon nog net je maaltijd in een restaurant opeten of in de kroeg je laatste cerveza nuttigen”, vertelt Judith. “Je mag je huis, hotel of verblijf niet meer uit. Binnenblijven, geen fysiek sociaal contact is het protocol. Lege straten, spookachtig stil, alleen voortdurende patrouilles van politie local en guardia civil. Iedereen houdt zich hier aan de regels, anders krijg je zonder pardon een boete van drieduizend euro.”

Judith vervolgt: “De politie is echt niet vriendelijk of begrijpend. Men heeft hier enorm veel respect voor de politie. Hoe anders dan in Nederland! Je mag wel naar de winkel met bewijs van je boodschappenbriefje en je tas. Strenge regels, lange rijen waarin je een meter op afstand van elkaar moet blijven. Overal staan politie en beveiligers. Je mag één voor één naar binnen en bij binnenkomst eerst je handen ontsmetten, handschoenen aan en dan je boodschappen halen. Ook in de winkel op tenminste een meter afstand blijven van elkaar. Maximaal vijftig mensen tegelijk in de winkel.”

In Spanje zie je geen lege schappen. Iedereen doet sociaal de benodigde boodschapjes. De vloer bij de kassa’s is gemarkeerd in meters, de kassamedewerker heeft een mondkapje op, handschoenen aan en zit achter een groot doorzichtig scherm. “En met pin betalen uiteraard. De apotheek is open en ook hier gelden dezelfde regels als bij een supermarkt. Ik ben in een bizarre situatie beland. En met mij de hele wereld”, aldus Judith.

Gelukkig kan Judith ‘gewoon’ verder met haar werk. “Ik mis jullie nu al vreselijk en hoop iedereen weer snel te zien in ons mooie dorp Son en Breugel. Natuurlijk krijg iedereen een muzikale groet uit Spanje van mij.”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>