Logo mooisonenbreugel.nl
Huisarts De Groot bij MC De Linden   | Fotonummer: 59629d
Huisarts De Groot bij MC De Linden (Foto: Wil Feijen)
Coronavirus

'We zijn er nog niet'

Son en Breugel - De maatregelen die twee weken geleden door de regering zijn genomen, en goed opgevolgd worden door de inwoners van Son en Breugel, laten zien dat er geen extreme pieken zijn ontstaan. Tijdens het isolatiespreekuur dat de huisartsen van Medisch Centrum De Linden dagelijks houden, melden zich gemiddeld vijf à tien zieke personen per dag.

Redacteur: Emmy Grit

Christian de Groot, huisarts bij MC De Linden, vertelt: “Er komen niet alleen ouderen naar het isolatiespreekuur. We hebben ook jongeren zien komen met de ziekteverschijnselen. Niet iedere zieke patiënt die tijdens het isolatiespreekuur gezien wordt, wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis. Alleen zieke mensen bij wie het onverantwoord is dat zij nog thuisblijven, worden doorgestuurd.” Deze patiënten worden geregistreerd en behoren tot het aantal dat het RIVM communiceert als ‘positief getest op COVID-19’. “Het aantal inwoners in ons dorp dat besmet is met het coronavirus is vele malen hoger. Veel mensen zitten thuis in quarantaine. De quarantaine mag opgeheven worden als ze 24 uur klachtenvrij zijn”, aldus de huisarts.

De huisarts is heel voorzichtig, maar durft te zeggen dat het virus in Son en Breugel ‘onder controle’ is. Meteen aanvullend vertelt hij: “Maar ik zeg ook hardop dat we er nog lang niet zijn! Ondanks de vele zieken en helaas enkele sterfgevallen zien we dat de drastische maatregelen van twee weken geleden invloed hebben. Het aantal besmette personen is niet zo hoog als we in eerste instantie dachten. De maatregelen die zijn genomen, moeten dus nog steeds gehandhaafd blijven. Dit geldt voor jong en oud!”

Dokter De Groot verwacht dat de maatregelen tot na de meivakantie aangehouden worden. “De IC-bedden lopen vol. In plaats van de geplande tien dagen IC-opname is dit ruim twintig dagen. Het verloop van patiënten is trager dan verwacht, waardoor bedden niet eerder beschikbaar komen voor nieuwe patiënten. Nog steeds moeten alle zeilen bijgezet worden op de IC’s in de ziekenhuizen.”

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>