Logo mooisonenbreugel.nl
Burgemeester Hans Gaillard   | Fotonummer: e78fb7
Burgemeester Hans Gaillard (Foto: Wil Feijen)
gemeente

Brief van burgemeester Hans Gaillard

Son en Breugel - Burgemeester Hans Gaillard heeft in DeMooiSonenBreugel een open brief aan de inwoners van Son en Breugel geschreven, zie hieronder zijn tekst. 

Beste inwoners en ondernemers van Son en Breugel,

Het coronavirus heeft ons nog steeds in zijn greep. Dat merken we allemaal. Ik wil een groot compliment maken aan iedereen, die zich aan de maatregelen houdt. Dat is niet altijd gemakkelijk. De situatie vraagt veel van ons allemaal.

Helaas horen we om ons heen dat enkele mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden. We leven mee met de nabestaanden, die dit verlies moeten verwerken. Anderen zijn ziek. We wensen ze van harte beterschap. En laten we ons allemaal aan de maatregelen houden, om te voorkomen, dat het virus zich nog verder kan verspreiden.

Vanuit de gemeente houden we toezicht op de maatregelen. U kunt daar ook zelf een bijdrage aan leveren. Spreek mensen aan als ze even vergeten om afstand te houden, handen te wassen en om thuis te blijven. 

Als ik in het dorp rondkijk, ben ik trots om te zien hoe we omgaan met deze situatie. De actie van de OVSB met een voordeelcheque van €25. Een mooi lichtpuntje, waar je blij van wordt. De markt op donderdag kan doorgaan met kramen waar etenswaren verkocht worden. De marktkooplieden doen hun best om dat binnen de regels te doen, zodat u uw boodschappen kunt doen. Als ik een supermarkt binnenga, zie ik allerlei maatregelen om het boodschappen doen mogelijk te maken. En om het personeel te beschermen.

Daarmee kom ik bij al die mensen, die een tandje bijzetten om het leven in ons dorp door te laten gaan. Medewerkers in de zorg, het onderwijs, de gemeente. In de winkels, bij de politie. Maar ook de mensen die nu thuis moeten werken, die hun kinderen moeten begeleiden bij de digitale lessen.

Ik denk ook aan de mensen, die nu niet kunnen werken en daardoor geen of minder inkomen hebben. Gelukkig heeft het kabinet daar oog voor. Als gemeente bekijken we ook of we een steentje kunnen bijdragen.

Het zijn moeilijke tijden, die veel van ons vragen. We zijn er ook nog lang niet. Dus houd vol! Samen zullen we het coronavirus moeten bestrijden. Ik reken ook de komende tijd op uw positieve bijdrage.

Hartelijke groeten,
Hans Gaillard

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>