Afbeelding

Minder sterfgevallen en aantal positief geteste coronapatiënten

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Opnieuw zijn er minder patiënten positief getest op het coronavirus. In het afgelopen etmaal zijn er 952 patiënten positief getest, wat het totaal brengt op 18.803. Het werkelijk aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Het aantal landelijk opgenomen patiënten in het ziekenhuis is bijna gelijk gebleven met het aantal opnames een dag eerder. Een verhoging van 7 patiënten van 253 naar 260 nieuwe patiënten die opgenomen zijn. In totaal zijn nu 7135 coronapatiënten opgenomen (geweest) in de ziekenhuizen, meldt het RIVM zaterdag. Het dodental als gevolg van COVID-19 steeg afgelopen etmaal met 101 naar 1867. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. Lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test

Overzichtskaart
Het RIVM meldt vanaf 31 maart niet meer het aantal besmettingen per gemeente, maar publiceert een landkaart met het aantal ziekenhuisopnames per gemeente afgezet tegen 100.000 inwoners. Volgens de kaart van het RIVM zijn er op maandag 6 april 127 inwoners uit Son en Breugel opgenomen in het ziekenhuis, dit is omgerekend 22 inwoners, waarmee er wederom geen nieuwe patiënten bij zijn gekomen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM

overzicht aantal opgenomen patienten 6 april