Tijdens deze editie wordt niet in grote groepen gespeeld, maar wel vanuit de huiskamer met het eigen gezin (archieffoto Ons Dorp Kwist 2019)
Tijdens deze editie wordt niet in grote groepen gespeeld, maar wel vanuit de huiskamer met het eigen gezin (archieffoto Ons Dorp Kwist 2019) Foto: Wil Feijen

Thuiskwissen met digitale Ons Dorp Kwist Thuis

Algemeen Activiteit

 Son en Breugel - De elf commissieleden van Ons Dorp Kwist hebben het er maar druk mee. Naast de voorbereiding voor de jaarlijkse editie in oktober zijn ze nu ook bezig met het in elkaar zetten van Ons Dorp Kwist Thuis. Deze editie wordt op vrijdag 10 april gehouden en wordt in verband met de coronacrisis vanuit de huiskamers gespeeld. De deelnemers krijgen ongeveer vijftig vragen en opdrachten in zeven verschillende categorieën, waar zij drie uur de tijd voor hebben om deze op te lossen.

Redacteur: Emmy Grit

“Er zijn overeenkomsten en verschillen tussen de twee kwissen”, vertelt Freddie Louwers, een van de commissieleden van Ons Dorp Kwist. “Het grote verschil is dat de deelnemers bij deze ‘thuis-editie’ vanuit hun eigen huis in gezinsverband meespelen. Er zijn geen buitenopdrachten, omdat we natuurlijk de richtlijnen van het RIVM opvolgen. Voor het beantwoorden van de vragen zal er wel het nodige speurwerk op internet, in kranten en boeken gedaan moeten worden. Deelnemers mogen ook telefonische hulplijnen raadplegen.”

Vragenlijst
Een overeenkomst is dat de vragen en opdrachten in categorieën zijn ingedeeld. Eén van de categorieën die op de kwisavond in oktober aan bod komt, is de categorie ‘Actueel’. De overige categorieën voor Ons Dorp Kwist Thuis zijn: Cluedo, Entertainment, Jeugd, Sport, Ge wit oit noit nie, Ons dorp en Doe-opdrachten. “Bij de vragenlijst zit een antwoordformulier dat de deelnemers zo compleet mogelijk moeten invullen. Vóór 22.00 uur moet dit teruggestuurd worden naar de organisatie”, aldus Freddie. Voor de organisatie gaat deze extra kwisavond er ook anders uitzien. “Bij de kwis in oktober zijn we aanwezig als we de opdrachtenboeken uitdelen, maar ook bij sommige opdrachten. Bij de kwis die vrijdag gehouden wordt, zitten we thuis en kunnen niets anders dan wachten.”

Jong en oud
Inmiddels hebben ruim vierhonderd teams zich ingeschreven voor deze thuis-editie. Freddie: “Dit is een heel mooi aantal. De kwis is voor iedereen bedoeld, jong en oud kan meespelen. Zo hebben zich al teams ingeschreven die bestaan uit ouders met kinderen, eenoudergezinnen, echtparen en alleenstaanden. Studenten die in één huis wonen, mogen natuurlijk ook meedoen. We willen geen grote groepen, iedereen moet de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Dat doen wij als organisatie, maar dat vragen wij ook van onze deelnemers.”

Mooie prijzen
Ondernemersvereniging Son en Breugel (OVSB) stelt drie mooie prijzen beschikbaar aan de organisatie. Op dit moment houdt de OVSB een cadeaubonnenactie. Klanten kunnen bij deelnemende ondernemers een bon kopen voor 25 euro. De OVSB legt hier 15 euro bij en de desbetreffende ondernemer nog eens 10 euro, wat de bon 50 euro waard maakt. De winnaar van deze kwis ontvangt drie bonnen, het team dat op de tweede plaats eindigt, ontvangt twee bonnen en de derde plaats is goed voor één bon. Freddie: “Meedoen is belangrijker dan winnen. Ons doel is om in deze ‘thuis-blijf-coronatijd’ een leuke avond voor de inwoners van Son en Breugel te organiseren. “Wil je nog meedoen, stuur dan vóór 9 april een mailtje naar secretariaat@onsdorpkwist.nl.

Prijswinnaars
In het Paasweekend worden alle antwoordformulieren van de deelnemende teams nagekeken zodat op dinsdag 14 april de uitslag bekendgemaakt kan worden via de website van Ons Dorp Kwist en de social-mediakanalen.

Oproep
Doe jij mee met deze kwis? Stuur dan op vrijdagavond een foto met wie en waar jij de kwis speelt naar de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant