Eric, Sandra Jordy en Naomi van Elen
Thuis op de Van Gentlaan
Eric, Sandra Jordy en Naomi van Elen Thuis op de Van Gentlaan Foto: Ingezonden

Succesvolle eerste editie Ons Dorp Kwist Thuis

Algemeen

Son en Breugel - De eerste editie van Ons Dorp Kwist Thuis vond vrijdag 10 april plaats en deze kan al direct bestempeld worden als een groot succes. De eerste dagen na de bekendmaking van dit evenement stroomden de inschrijvingen binnen en dat is niet meer opgehouden tot op de dag van de kwis zelf. Uiteindelijk hadden 577 teams zich ingeschreven voor dit nieuwe evenement. Een fantastisch mooi aantal. Blijkbaar hadden veel gezinnen in Son en Breugel de behoefte aan een avondje kwissen met de familieleden of huisgenoten.

De commissie van Ons Dorp Kwist moest in anderhalve week tijd een uitdagende kwis in elkaar zetten en dat is gelukt. De nieuwe commissieleden Ruben Bruggeman, Marieke Schuddeboom, Janet van den Hurk en Ingrid Heinen (had u ze herkend op de foto’s bij vraag 49?) die in maart gestart zijn, konden meteen vol aan de bak om samen met de overige meer ervaren commissieleden de vragen te verzinnen. Voor de commissie was het moeilijk in te schatten wat goed te doen was binnen drie uur tijd en welke moeilijkheidsgraad gehanteerd kon worden. Daarom hadden zij ervoor gekozen om een kwis te maken met weliswaar veel vragen, maar ook veel variatie, zodat iedereen de vragen kon beantwoorden die hem of haar het beste lagen. En dat lang niet alle teams alle vragen af zouden krijgen, dat was enigszins ingecalculeerd.

Ook de kinderen konden volop meedoen. Voor hen was er een speciale categorie ‘Jeugd’ gemaakt met vragen over YouTube vloggers, Fortnite dansjes en kinderseries. De sportfanaten konden aan de slag met foto’s van bekende tennissers en legendarische sportfragmenten terwijl de showbizz liefhebbers aan hun trekken kwamen met de categorie ‘Entertainment’. Een speciale categorie was de Cluedo-ronde waarin door het oplossen van negen vraagstukken antwoorden weggestreept konden worden om uiteindelijk de dader, het moordwapen en de moordlocatie over te houden. Zo hadden de teams hun handen vol aan het vragenboek, waarin ook nog enkele doe-opdrachten te vinden waren. Ondanks dat het veel was en pittig, waren de eerste reacties van de deelnemers vooral lovend. Complimenten voor de commissie van Ons Dorp Kwist dat zij in zo’n korte tijd erin geslaagd zijn om veel mensen in Son en Breugel een leuke avond te bezorgen.

Uiteindelijk waren er ook nog enkele prijzen beschikbaar voor de teams die het beste gepresteerd hadden. De hoofdprijs van 3 OVSB-tegoedbonnen ging naar team 426-Van der Aa met een score van 177 punten, op de voet gevolgd door team 467-Vughts met 174 punten. Zij ontvangen 2 OVSB-tegoedbonnen. De derde plek, 1 OVSB-tegoedbon, was voor team 039-Conijn met een score van 170 punten. De winnaars ontvangen schriftelijk bericht. De volledige uitslag van alle teams en het antwoordenboek zijn te vinden op www.onsdorpkwist.nl.

Familie Van Lier zat met het gezin klaar voor Ons Dorp Kwis Thuis
Familie Habraken vanuit de Apollolaan
Fam. Neervoort