Afbeelding
Foto: ©rivm.nl

Minder positief geteste patiënten

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Het aantal ziekenhuisopnames is met 23 patiënten afgenomen, naar 100. Het totaalaantal opgenomen patiënten (of geweest) komt hiermee op 10.381. De afgelopen 24 uur zijn er 120 patiënten aan het coronavirus overleden, dit is 8 meer dan vrijdag 24 april. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 4409. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor is het werkelijk aantal waarschijnlijk hoger.

Tot nu toe zijn er 37.190 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 655 positief geteste personen bijgekomen. Dit zijn er 151 minder dan de afgelopen 24 uur. Het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het aantal patiënten op de intensive cares in Brabant daalt al een tijdje gestaag. Vrijdag 24 april was het voor eerst sinds een maand dat er minder dan honderd opnames waren, blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Op zaterdag 25 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM.nl