Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Nieuwe cijfers RIVM opnieuw lager

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Het aantal ziekenhuisopnames is met 25 patiënten afgenomen, van 100 naar 75. Het totaalaantal opgenomen patiënten (of geweest) komt hiermee op 10.456. De afgelopen 24 uur zijn er 66 patiënten aan het coronavirus overleden, dit is bijna de helft minder dan een dag eerder. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 4475. Er moet wel rekening gehouden worden dat er een vertraging is tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor is het werkelijk aantal waarschijnlijk hoger.

Tot nu toe zijn er 37.845 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 655 positief geteste personen bijgekomen. Dit is exact hetzelfde aantal als een dag eerder. Hierbij geldt ook dat het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus hoger ligt dan het aantal dat hier genoemd wordt. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Op zondag 26 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM.nl