Afbeelding
Foto: Ingezonden

Statiegeldaktie voor Stichting Harapan

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De stichting Harapan zet zich al vele jaren in voor kansarmen in Indonesië met als thema ‘Ontwikkelingswerk aan de basis’. De projecten die altijd in samenwerking met ter plaatse actieve organisaties worden gesteund, bevinden zich op de eilanden Sumatra, Flores en West-Timor. Harapan is een actieve vrijwilligersorganisatie met bestuursleden en medewerkers/sters uit Best, Oirschot, Eersel, Veldhoven, Knegsel en Wintelre.

De steun aan de rehabilitatiecentra Harapan Jaya (Sumatra), Hidup Baru (West-Timor) en het weeshuis Pius IX op Sumatra behoren ook in 2020 tot de speerpunten. Op West-Timor gaat het vooral om kinderen met oogproblemen en verwaarloosde gehandicapten. Op Sumatra om (gehandicapte) jongeren die verder willen studeren op de hogeschool of universiteit en waarvoor geen of onvoldoende geld beschikbaar is. Nu wordt er ook aandacht gevraagd voor de gevolgen van het coronavirus. Een belangrijke bron van inkomsten om de projecten te kunnen steunen zijn de statiegeldacties die in diverse supermarkten in de regio georganiseerd worden.

Harapan is daarom blij met de medewerking van de Albert Heijn in Son en Breugel. U kunt daar vanaf 1 mei tot 1 juni het tegoed van uw statiegeld doneren voor gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië. De opbrengst wordt bestemd voor genoemde speerpunten. Voor verdere informatie zie https://harapan.dse.nl en facebookpagina Stichting Harapan.