Voorzitter Leny Achten van De Vrienden van Berkenstaete overhandit een pak koeken
Voorzitter Leny Achten van De Vrienden van Berkenstaete overhandit een pak koeken Foto: Wil Feijen

Eén oranje koekje bij de koffie op Berkenstaete

Algemeen Koningsdag

Son en Breugel - Dit jaar was het helaas niet mogelijk om Koningsdag op een normale manier te vieren. De opdracht van minister-president Mark Rutte ‘Blijf vooral thuis’ maakte dat deze dag hier en daar zelfs werd omgedoopt tot een ‘Woningsdag’. Voor de bewoners van Berkenstaete is dat binnenblijven al vele weken best pittig.

Ook voor de Vrienden van Berkenstaete is het een aparte gewaarwording, als je bedenkt dat zij zich al meer dan 10 jaar ten doel stellen de bewoners, naast diverse activiteiten binnenshuis, juist mee op stap te nemen, in Son en Breugel in en de regio.

Het is een kleine wereld zo. De Vrienden hebben gemeend een klein feestelijk oranje tintje aan deze bijzondere Koningsdag toe te voegen. Koningin Maxima zei ooit, toen ze nog niet zo lang in Nederland verbleef, dat het haar was opgevallen dat de Nederlander traditiegetrouw vasthoudt aan dat ‘éne koekje bij de koffie of thee’; het hoort als het ware, zo vond ze, bij onze cultuur/identiteit.

Het leek De Vrienden een aardig idee om alle bewoners en zeker ook medewerkers van Berkenstaete te trakteren op een koekje. Niet één koekje, maar een fraai doosje Verkade Oranje Sprits.

Op een Koninklijk rood-wit-blauw-oranje versierde fiets kwam voorzitter van De Vrienden van Berkenstaete Leny Achten samen met Elly Speetjens maar liefst 200 stuks bezorgen. Als eerste nam Sjaak Timmermans, al jarenlang bewoner, op veilige afstand deze attentie in ontvangst. Aan Dorthe Voorhout van het Team Dagbesteding werden de overvolle manden en dozen overhandigd om verder aan iedereen uit te gaan delen.

Sjaak Timmermans ontvangt een pak koeken van Leny Achten, voorzitter De Vrienden van Berkenstaete
Overhandigen van de koeken aan de bewoners van Berkenstaete
Overhandigen van de koeken aan de bewoners van Berkenstaete
De Vrienden van Berkenstaete overhandigen een pak koeken