Activiteit tijdens de editie van 2019
Activiteit tijdens de editie van 2019 Foto: Wil Feijen

Kindervakantiespelweek Son afgelast

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Al een paar maanden borrelde het bij de werkgroep. Een paar keer kwamen ze bij elkaar om ideeën te spuien om voorzichtig de week van de Kindervakantiespelweek Son (KVS) op te zetten. De werkgroep had er zin in, maar nu moeten zijn iedereen laten weten dat de KVS niet door kan gaan.

Als KVS is de organisatie vergunningsplichtig en in de KVS-week zijn evenementen waarvoor een vergunning nodig is, nog niet toegestaan. Het feit dat het een week is speciaal voor de schoolkinderen van Son (en Breugel), verandert hier niets aan. Als werkgroep staan zij achter de beslissing die door de overheid is genomen. Covid-19 moet tegengehouden worden, hoe vervelend deze regels nu ook zijn. Voor veel kinderen was deze week een uitje geweest, een heerlijke uitlaatklep na een paar moeilijke maanden die zo anders waren dan anders.

De werkgroep hoopt dat er volgend jaar weer een fantastische kindervakantieweek plaats kan vinden. Aan hen zal het zeker niet liggen! Graag tot in 2021. De week wordt dan gehouden van van 30 augustus tot 2 september.