Willemijn, Daniel en Evelien in het hart zoals in het filmpje te zien is
Willemijn, Daniel en Evelien in het hart zoals in het filmpje te zien is Foto: Wil Feijen

Son en Breugel blijft binnen in coronatijd

Algemeen Muziek

Son en Breugel - 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, is een uitspraak van de welbekende Pipi Langkous. Zangeres Evelien Slegers (21) kan dit ook gedacht hebben toen Willemijn Bekkers-Kuiken haar vroeg om een songtekst te schrijven en op te nemen, passend bij de beelden uit het stille Son en Breugel in coronatijd. Het lied ‘Son en Breugel blijft binnen’ is inmiddels op socialmedia gedeeld en is op dit moment wellicht het populairste liedje van onze dorpsgenoten.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De dertigjarige hobby-videografe Willemijn had onlangs een nieuwe camera gekocht en wilde zich verder ontwikkelen. “Een paar weken geleden, toen de maatregelen rondom het coronavirus waren genomen, viel mij de stilte op straat op in ons dorp. Het was een rare gewaarwording en dit wilde ik graag vastleggen op camera”, legt Willemijn uit.

Drie weken geleden

De plannen voor het maken van het beeldmateriaal begonnen ongeveer drie weken geleden. “In eerste instantie wilde ik muziek bij de beelden zetten met een voice-over, maar later bedacht ik dat een bijpassende songtekst veel treffender zou overkomen”, vervolgt ze. Via de zittingsavonden van carnavalsvereniging De Krutjesrapers kent Willemijn zangeres Evelien en ze besloot haar te vragen om mee te doen. Alhoewel Evelien nog nooit een songtekst had geschreven, pakte ze de uitdaging aan. Na een paar dagen had ze een eigen tekst geschreven met de titel ‘Son en Breugel blijft binnen’ op het bestaande lied ‘Het is al laat toch’ van Racoon; een herkenbare melodie en een mooi stemmig nummer.

Dronecamerabeelden
Een week na de eerste plannen bedacht Willemijn dat het mooi zou zijn om dronecamerabeelden in haar productie te zetten. “Ik heb Daniel Wissink (28) gevraagd of hij met zijn drone opnamen kon maken van herkenbare plekken in ons dorp die ik met mijn filmbeelden kon combineren”, vertelt ze enthousiast. Nadat het lied klaar was en de meeste filmbeelden opgenomen waren, begon Willemijn met het monteren. “Ik moest natuurlijk de woorden bij het juiste beeldmateriaal zetten. Dinsdag 21 april is de laatste hand aan de montage gelegd, daags daarna is het op de social media gezet en is het lied is nu al vele malen gedeeld. Echt bijzonder”, blikt ze trots terug.

YouTube
Luister hier het liedje 'Son en Breugel blijft binnen' en geniet van de mooie muziek, video-opnames en dronefilmbeelden en de prachtige zang.