Afbeelding
Foto: ©Campina

Beleef de boerderij thuis tijdens Thuisboerderijdagen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Van donderdag 30 april tot en met 10 mei brengt Campina de boerderij bij je thuis tijdens de Campina Thuisboerderijdagen. Elk jaar openen Campina-boeren hun erf voor bezoekers. Dit jaar doen zij dat ook, maar dan virtueel! En zelfs Dafne Schippers en Epke Zonderland - Nederlandse topatleten en ambassadeurs van Campina - zijn er online bij.

Tijdens de Campina Thuisboerderijdagen geven boeren een virtuele rondleiding op hun boerderij via korte filmpjes: een kijkje in de stal bij de koeien, een bezoek van de melkwagen, vogels spotten in het weiland - er komt van alles aan bod. Bij elk onderwerp horen leuke opdrachten en spelletjes om thuis te doen. Een vrolijk uitje vanuit huis, voor het hele gezin.

Van gras tot glas
Boer Jan uit Benschop en boer Paul uit Son en Breugel nemen de deelnemers mee voor een kijkje op de boerderij. Boer Jan boert op basis van het 'On the way to Planet Proof' keurmerk, met extra aandacht voor koe, natuur en klimaat. Boer Paul is een biologische boer en laat de natuur lekker haar gang gaan. Deelnemers kunnen zelf kiezen bij welke boer ze op pad willen. Via een bovenaanzicht van de boerderij kunnen kinderen de route van de melk door de boerderij volgen: van gras tot glas. Na elk filmpje volgen een aantal opdrachten en spelletjes, van koeienvlekken tekenen en vogelhuisjes knutselen tot meedoen aan een melkwegrace met Epke Zonderland of Dafne Schippers. Aan het einde van het evenement krijgen deelnemende kinderen een leuk aandenken: een foto van zichzelf als 'Superboer'!

Samen de natuur bewonderen
Naast de rondleiding van de boeren laat boswachter Ruben van Natuurmonumenten aan de kijkers zien wat er nog meer voor dieren, planten en bloemen op de boerderij te vinden zijn. Campina en Natuurmonumenten hebben de handen ineengeslagen om samen de Nederlandse natuur op en om de boerderij te versterken. Zo creëren boer en boswachter gezamenlijk meer ruimte voor weidevogels, kwetsbare planten en dieren en zorgen ze ervoor dat het mooie Nederlandse landschap behouden blijft voor volgende generaties.

Klik hier om mee te doen. Je kunt direct meedoen en zelf bepalen hoe lang je op de boerderij blijft.

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 10 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 13 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella